CHP'nin kadınları birbirine düştü!

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran İstanbul'un 39 ilçesinde sadece bir kadın aday gösterilmesinin utanç verici olduğunu belirterek, "İl Başkanı sayın Kaftancıoğlu kadınların ve emeğin arkasında durmamıştır" dedi

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran partisinin aday belirleme sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Kendisinin de İstanbul'un bazı ilçeleri için aday olarak isminin geçtiğini belirten Cankurtaran, "Bu süreç sonunda 39 ilçeden sadece 1 ilçede kadın adayın olduğunu görüyoruz. Ne vahimdir ki CHP’de olan ilçelerde bir tek kadın aday ataması dahi yapılmamıştır. Bu noktada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon kanalında 'Kadınlar erkek adayların ismini öneriyor, kadın istemiyor ' şeklindeki açıklamasını çok vahim buluyorum" dedi. 

Bu utanç kime ait?
İstanbul CHP İl Başkanı'nın kadın olmasına rağmen, Cana Kaftancıoğlu'nun kadın adayların arkasında durmadığını belirten Cankurtaran, "38 ilçede erkek aday olmasının utancının kime ait olduğunu kamuoyunun takdirine sunuyorum. Buradan çıkan açık ve net sonuç Sayın Kaftancıoğlu’nun kadınların ve emeğin arkasında durmamasıdır" diye konuştu. Adaylık sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile birçok kez gerek yüz yüze, gerek telefonda görüştüğünü dile getiren Cankurtaran, "Bu görüşmelerinin hepsinin çok olumlu geçmesinin yanında, kendisi şahsıma İstanbul’da bir ilçede adaylaşmam konusunda da defalarca söz vermiştir. Bir kaç ilçe özelinde özellikle mali raporlar istemiştir ve her seferinde bu raporlar tarafına eksiksiz ulaştırılmıştır. Ama geldiğimiz noktada kadın adayların olmadığını görmem ilk kez bir açıklama yapma ihtiyacını doğurmuştur" ifadelerini kullandı.

Kadın vekiller de suçlu
İstanbul'un kadın İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun kadın aday atama ve doğru yerlerde doğru adayları gösterme konusunda doğru katkılar sunmadığını savunan Cankurtaran, "Bazı kadın aday atanacak ilçelere de ısrarla erkek aday ismi sunmuş ve MYK, PM seviyesinde kulisler de buna göre yapılmıştır. Ne acıdır ki yeterli itiraz ve kadınların sesi olma konusunda kadın MYK ve PM üyelerimiz de başarılı olamamıştır. "Ne yapalım bize isimler geldi biz de onayladık, itiraz önergesi, teklifi hazırlayacak fırsat verilmedi" gibi açıklamaların cılız ve tatmin edici olmadığını ısrarla ifade eder, bu seçimlerde İstanbul'dan kadın belediye başkanı adayı sayısındaki yoksunluğun sorumluluğunun başta kadın PM, vekil ve MYK üyesi olan tüm arkadaşlarda olduğunu söyleyebilirim" eleştirisinde bulundu. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri