Binali beni niye öptü?

Türkiye'nin gerçek gündemini Mart 2019'a kadar ötelemeyi başaran hükumetin son Başbakanı mevcut meclis başkanı tahmini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım muhalefetin başını çeken Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Türkiye'nin gerçek gündemini Mart 2019'a kadar ötelemeyi başaran hükumetin son Başbakanı mevcut meclis başkanı tahmini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım muhalefetin başını çeken Kılıçdaroğlu ile     görüştü.
'Bayram değil, seyran değil eniştem beni niye öptü?' sözünü hatırlatan bu gelişme  karşısın da muhalefetin kendisini ziyaret eden İBB başkan adayı Binali YILDIRIM ve neyi konuştuğu da merak konusu oldu.
Bana göre 'Binali beni niye öptü?' anlamına gelen bu görüşmenin altında yatan asıl amacın İBB'ye aday olacağı ileri sürülen meclis başkanı Yıldırım'ın muhalefeti yumuşatma hesabı içinde olduğudur.
Ve muhalefetin de her zaman ki gibi bunu yuttuğudur.
Birçok kişinin iktidarın muhalefetle pazarlık içinde olduğu ve bu pazarlığın başında gelenin İstanbul'a aday olacak olan isme nasıl katkı sunacağı şeklin de ki ziyaret olduğu bu ziyaretin en karlısı Binali Yıldırım olmuştur.
Çünkü İBB'ye aday olacağı ileri sürülen ve aday olmadan önce AK parti İstanbul İl Teşkilatını ve muhalefeti dizayn etme hesapları için de olan Yıldırım'ın Başkan Erdoğan gelmeden her şeyi hazırlamak peşinde olduğu da anlaşılmaktadır.
Peki bunca hesaplar için de olan Yıldırım'ın davetini kabul edip poz veren muhalefet bunu nasıl yutmuştur? Bilemiyorum ama Yıldırım ile görüşen Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarına baktığınız da bu ziyaretten çokta memnun olmadığını anlamak zor değil.
Kılıçdaroğlunun fotoğraflarına baktığımız da gördüğümüz durum. 'Bayram değil seyran değil Binali beni niye öptü?' sorusuna cevap arar durumdadır. 

Esenyurt adayı kim olacak?
Yıllardır, 'Güçlü bir Ardahan lobisi oluşturalım' mücadelesi veren bizleri anlamayıp bir gün de 'Güçlü bir lobiyiz' diyerek boy gösteren hemşerilerimi gülerek ve üzülerek izlediğim şu günler de bir çok Ardahan'lının yaşadığı İstanbul Esenyurt ilçesin de kimlerin aday olacağını yoğun bir şekilde tartışılmaktadır.
Ardahn'ın yanı sıra 80 vilayet halkının yaşadığı Esenyurt'un da için de bulunduğu İstanbul'un 39 ilçesinin hangi parti ve hangi şahıs tarafından yönetileceğinin de tartışıldığı şu günler de İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip Esenyurt Belediyesi'ne yoldan geçen birisini aday etmeyecekleri kesin.
Hele ki; biz 'Göle'liler ve Ardahanlı'lar çoğuz diyerek' genel merkezlerin ve genel başkanların Tİ'ye almadığı kişilerin sözde aday adaylıklarını tartışmak bile zaman kaybıdır.
Çünkü Esenyurt'u ve diğer ilçeleri köylerin de ki muhtarlık seçimine benzetip hayal kuranların yanıldığını geçmiş seçimler de iyi biliyoruz.
Ve bütçesi en büyük ilçelerden biri olarak Esenyurt'un öyle yoldan geçene verilmeyeceğini bilmek gerekir.Yani Esenyurt Belediye Başkanlığını köy muhtarlığına benzetenler ve hayal kuranlar bilmiyorlar ki Esenyurt ve buna benzer ilçelerin genel merkezden yanı sıra genel başkanların ve ekonomiyi yönetenlerinin özel kasasıdır.
Evet, hemşerilerimiz başta olmak üzere Esenyurt'ta ki dernek ve STK'ların salon toplantılarıyla adlarını gündeme taşımaya çalıştıkları hiç birsinin aday edilmeyeceğini hatta şuan meclis üyesi ve muhtar olanların da     seçilemeyeceklerini göreceğimiz bir 31 Mart bekliyorum.
Çünkü seçimden seçime ortaya çıkmakla elin düzenlediği toplantılarda poz vermekle değil seçim öncesi oluşturulmaya çalışılan lobilerle istenenin ancak alınabileceğini anlamayanlar bugün ortaya çıkmış 'Ben     adayım' diyorlar!.
Sen her seçim de adayım diyip bir türlü aday olmadığını anlamıyor musun kardeşim!
Anlamadığın belli ama anlayacağın tek şey aday edilmeyeceğin bir kaç gün sonra bana haklıymışsın diyeceğini de biliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri