Başkan Erdoğan'ın partililerini ikna çabası...

Yaklaşan yerel seçimler öncesi bir hayli sıkıntıda olduğunu, 'Başkan farkında' başlıklı daha önceki yazımda gündeme getirmiştim ve aynı durumun gün geçtikçe daha da netleştiğinde anlıyoruz, başkanın katıldığı her toplantıda dikkat çektiği 'Oylara sahip çıkın' uyarıları ile..

Yaklaşan yerel seçimler öncesi bir hayli sıkıntıda olduğunu, 'Başkan farkında' başlıklı daha önceki yazımda gündeme getirmiştim ve aynı durumun gün geçtikçe daha da netleştiğinde anlıyoruz, başkanın katıldığı her toplantıda dikkat çektiği 'Oylara sahip çıkın' uyarıları ile..
Asıl hedefinin HDP'nin oyları olduğunu ve bu oyların seçimden seçime gidip Güneydoğuda birikmemesi olduğunu saklasa da ima eden başkanın 'Amcam oğlu aday oldu, İstanbul'da köye gidip, oy kullanayım' diyenlerin olduğunu belirtirken asıl hedefin oy hareketinin önüne geçmek gerektiğine işaret ediyor başkan..
Kendisi ve partisi dönemin de başlatılan ve bir çok seçimin kazanılmasında büyük etkisi olan'Kıta seçmen' ile yani başta belediyelerin olmak üzere devletin imkanları ile oradan oraya taşıtılan seçmenin de 31 Mart seçimde kendilerini kurtaramayacağına ve buna göre yeni plan ve projelerin geliştirilmesini isteyen Başkan'ın diğer bir rahatsızlığı da hala görevde olan başkanların yerine atadığı yeni isimlerin yarattığı rahatsızlık olduğu da görülmektedir.
Partisini ve partilileri ikna etmeye çalışan konuşmalar yapan ve bu yönde atılan adımların nedenini anlatmaya çalışan Başkan'ın partisi içinde alttan alta gelen homurdamanın önünü kesmek için de başta MHP ile kurulan ittifakın önemine de dikkat çektiği konuşmalarında anladığımız şu ki iki ay gibi kısa bir süre kalınan seçim öncesi çokta rahat olmadığını anlam mümkün.
Meclis Başkanı istifa etmeli...
AK Parti'nin önce İzmir ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırm'ın şu an bulunduğu meclis başkanlığı makamında istifa etmesi gerektiğine dikkat çekenlerin başını çekenlerin hemen hepsinin Yıldırm gibi ikinci belkide 3. görevde olmaları dikkatlerden kaçan en önemli konu..
Çünkü 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimleri öncesi aday olanlar arasında bir çok milletvekili ve belediye başkanının yani sıra stk başkanı yada yöneticisi olduğunu sanki görmek istemeyenler var..
Evet, Anayasamızın ve Meclis İç Tüzüğünün emir ettiği gibi İstanbul Büyükşehr Belediye Başkan Adayı olan mevcut Meclis Başkanı Binali Yıldırım istifa etmeli..
Ama bunu demeden önce yani Binali Yıldırım'ın istifa etmesi gerekir denildiği şu süreçte başta Kars Belediye Başkan adayı olan HDP'nin adayı olmak üzere onca milletvekili, stk başkan belediye başkan adayı olanların da en azına etik anlamda, toplum vicdanının rahatlaması anlamında istifa etmesi gerekmez mi?
Bilmem ama onca olayın yaşandığı ama hiç bir yetkilinin istifayı düşünmediği ülkem de bir taraftan meclis başkanı diğer taraftan belediye başkan adayı olan Binali Yıldırım'ın ve aday olan vekil ve de stk başkanlarının istifasını istemek ne kadar mantık olur bilinmez.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri