Anayasa yapacağız

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Alpaslan iktidara gelmeleri durumunda ilçenin AK Parti'siz 16 yılını telafi edeceklerini belirterek, “Büyükçekmece Anayasası oluşturacağız. Bunu da Kent Meclisi ile yapacağız” dedi

AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Alpaslan akşam yemeğinde gazetecilerle buluştu. Doğduğu ve büyüdüğü şehre hizmet etmek için aday adayı olduğunu belirten Alpaslan, "Birçok alanda Büyükçekmece ile projelerimiz var. Proje ekiplere Büyükçekmece için seferber olmuş durumda. Adayımız açıklandığı andan itibaren sahada olacağız. Gece gündüz çalışıp Büyükçekmece’de AK Parti’yi iktidar yapacağız" dedi.

Yatırımlar engelleniyor
Büyükçekmece’ye büyük bir kongre merkezi inşa edeceklerini söyleyen Muhammet Alpaslan, "Büyükçekmece'nin İstanbul Havalimanı ile mesafesi sadece 25 dakikada. Büyükçekmece’ye yapılacak nitelikli kongre merkezi ile kongre turizm merkezi olabiliriz" ifadelerini kullandı. Büyükçekmece'nin 26 kilometrrelik sahil şeridi olduğunu ifade eden Alpaslan, "26 kilometrelik göl ve deniz kıyısının 1,5 kilometrelik alanını kullanabiliyoruz. Devletimiz biz yapalım diyor ama ilçe belediyesi her seferinde zorluk çıkarıyor. Böyle bir yaklaşım var. Büyükçekmece hizmeti 16 yıldır ıskalamış bir ilçe. Bunu da biz hızlı bir şekilde kapatacağız. Büyükçekmeceliler hizmetin en güzelini hak ediyorlar" açıklamasını yaptı.

Yatay mimari olacak
Başkan seçilmesi halinde yapılacak çalışmaların kentin dokusunu bozmayacağını belirten Alpaslan, "Kentin dokusunu bozmadan planlar yapacağız. Kültür, sanat ve turizm mantığı ile şehre planlar yapacağız. Bakanlarımız, Büyükşehir’in desteği ile 16 yılı telafi edecek çalışmalar yapacağız. Yüksek binalar kesinlikle yapmayacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı da bu yönde. Büyükçekmece’de de yatay mimariyi uygulayacağız. Büyükçekmece Anayasası oluşturacağız. Bunu da Kent Meclisi ile yapacağız. Şehir içi ulaşım, kültür merkezleri, kültürel faaliyetler. İnsanlar Büyükçekmece’ye gelmek için can atacaklar" ifadelerini kullandı.

İşçilere maaş ödenemiyor
Büyükçekmece Belediyesi bütçesinin büyük bir kısmı ile yatırım yapılacağını dile getiren Muhammet Alpaslan, "Belediye binamız kredi ile yapıldı. Sürekli kredi ile dönmeye çalışan sürekli yüksek faizler ödeyen bir yönetim var. Bütçesinin sadece yüzde 30'unu yatırıma ayıran bir belediye var. Maalesef aylardır belediye işçilerinin maaşları ödenmiyor. AK Partili belediyelerin ciddi bir bütçe yapılanması var. Ortalama yüzde 80 ile yatırım yaparlar. Büyükçekmece'yi de yatırımı bol bir ilçe haline getireceğiz" şeklinde konuştu.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri