AK Parti Genel Başkanı...

Siyasette nezaket ve diplomasi çok anlamlı anlamlar içerir anlayabilenler için. Siyasi nezaket fazlasıyla önemli olmakla beraber; nezaket kurallarını çiğnemeden güzel bir dille siyaset yapan siyasiler hem sevilirler hem kazanırlar hem de uzun yıllar dillerde gönüllerde derin ve saygın izler bırakırlar.

Siyasette nezaket ve diplomasi çok anlamlı anlamlar içerir anlayabilenler için. Siyasi nezaket fazlasıyla önemli olmakla beraber; nezaket kurallarını çiğnemeden güzel bir dille siyaset yapan siyasiler hem sevilirler hem kazanırlar hem de uzun yıllar dillerde gönüllerde derin ve saygın izler bırakırlar.
Ak Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a kendi partisinin yetkilileri bile şunu itiraf ediyorlar; 'Bizim Reis çok konuşmasaydı işin gidişatı çok farklı olurdu' Erdoğan'ın meşhur bir eyyy nidası var ki… Arkasından mutlaka rest veya tehdit yahut meydan okuyan birkaç cümle mutlaka gelir. 
Ak Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan hem cumhurbaşkanı hem başkanlık sisteminin başkanı hem de bu yerel seçimlerde Türkiye'mizin tüm ilçe ve illerin belediye başkan adayı olarak; bu tür bir ruh haliyle sahaya indi. 
Eyyy nidalarıyla başladı. Ülke olarak dünya kamuoyunun nazarında ne hale geldik bunu ne kendisi ne de danışmanları hem hesaplamadılar hem de kendilerine çok getirisi olur diye bilerek isteyerek yaptılar. Ancak defalarca siyasilerin dili anlamında birkaç köşe yazmıştım. Bizim siyasilerimiz dil ve uslup anlamında seviye tanımıyorlar. İrtifa kaybediyorlar. Basitleşiyorlar topluma kötü örnek oluyorlar.
Benim amacım onları izleyip başarı veya başarısızlıklarını veya nazik yahut kaba davrandıklarını hiç ekleme yapmaksızın net ve realistçe yazmak okura servis etmektir. Bu tarz bu dil başarı getirmez başarısızlık getirir. İşte son örneği 31 Mart yerel seçim sonuçları en belgesel bir ispat değil mi? Millet itifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı sayın Ekrem İmamoğlu bu örneğin en olumlu olanıdır. Çok garip gelecek size sayın Erdoğan'ın seçmeninden bile oy aldı. Bu genç ve nazik beyefendi.
Makam ve koltuklara yüksek mevkilere milli irade tarafından getirilen siyasiler sanırım onları kimler ve nasıl getirdiklerini unutup getirenlerin bir gün onları oradan da alıp sandığın dibine gömeceklerini ya unutuyorlar yahut unutmak istiyorlar. Meşhur bir söylem var. Onu yazmadan geçemiyorum. Gayeye giden her yol meşrudur diye. Her ne kadar kulağa hoş gelse bile bu söz aslında çok kirli ve sınırsız anlamlar içeren iğrenç bir deyiştir benim bakış açıma göre. Detaylandırmama ve kompozisyon gibi ayrıntılara girmeme gerek yok söz fazlasıyla anlaşılır ve nettir anlayan anlar.
Binali Yıldırım, bence baştan kaybetmişti. Talimat ve komutla geldi. Milli irade onu geldiğine geleceğine de pişman etti. Ders olsun tüm siyasilere. Lidere nazik davranmak saygılı olmak kabul edilir güzel bir davranıştır. Ancak biat etmek, kayıtsız şartsız lidere tabii olmak. Her sözünü ve davranışını emir olarak kabul edip filtrize etmeden uygulamak saygı değildir. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri