Adaylarda endişeler

Herkes nefesini tutmuş. 'Ya aday gösterilmezsem' diye...

Herkes nefesini tutmuş. 'Ya aday gösterilmezsem' diye...
'Canım benim; dünyanın sonu değil, Kıyamet kopmaz ya, bu defa olmazsa gelecek sefere olur'
dediğinizde;
"O zamana kadar kim öle, kim kala? İlle de bu defa olmalı!" cevabını alıyorsunuz.
Neden ?
**
Çünkü;
Zaman içinde siyaset sahnesinden silinme korkuları var, yakın çevre tarafından terkedilme endişeleri var, gelecek dönem konjonktürüne ayak uydurma belirsizliği var, yine, gelecekte ortaya çıkacak yeni yeni aktörlerle mücadeleyi göze alamama gibi kendine güven eksiklikleri var, var var...Onun için ille de bu dönemde aday olmaya şuursuzca odaklanma var.
**
Sayın Başkan;
"Aday gösterilmeyenler küsüp ayrılırsa, birlik beraberliğe zarar verecek şekilde başka yerlere giderse; onlar, zaten Ak Parti'li olamamışlardır, biz de bunların hesabını keseriz" demedi mi?
Dedi.
Öyleyse, bu hırs niye?
**
Amaç, illa "bir şey olmak"...
Hiçbir şey olmasalar bile bölgelerinde "siyasi figür" olmak.
**
Yani;
Nefsin azgın istek ve arzularına teslim olup realiteden, hak hukuk ve liyakatten uzaklaşmak böyledir işte.
Adamları "ben" hastalığı kuşatmış,
"biz" derse; "ben" kalmayacak, ve bu, onlar adına siyaset olmayacak! Bu insanlar siyaseti egoları ve şahısları adına yapıyorlarsa başkaca yazacak bir şey kalmıyor bize. Yazmak dışında.
**
Ak Parti, İstanbul İl Başkanı, aday adaylarını toplayarak kendilerine akşam yemeği ikram etti.
İl Başkanı;
"Adaylar açıklandıktan sonra sizleri yeniden davet edip toplayacağız ki, dosta düşmana karşı birlikteliğimizi gösterelim. İstisnasız herkes bu davete katılacak" dedi.
Biz de diyoruz ki;
'Haydi başkan, görelim bakalım; aday olanlar dışında kaç kişiyi toplayabileceksiniz, kaç dava adamı (!) davetinize katılacak?'
Aday edilmeyen dava adamlarından (!) kaç kişiyi başkalarının saflarında bulacağız?
Dahası, 'böyle bir davetin ev sahibi olma konumunuz hala devam edecek mi ?'
Milletvekilliği için İstanbul'dan başvuruda bulunan 1388 kişiden, seçilemeyince aynı yolda sizinle yürümeye devam eden kaç dava adamı (!) /var/ kaldı? Bu hesabı yaparak yerel seçimler için aday olamayanların ne şekilde katılım sağlayacağı sonucuna şimdiden ulaşabilirsiniz.
**
Bu arada, diğer siyasi partileri çok fazlaca takip etmeye gerek bile görmüyorum. Halkımız böyle söylüyor.**Milletin umudu olarak siyasi hayata giren Ak Parti'yi, bu seçimler öncesinde dikkatlice gözlemlemek gerektiği düşüncesindeyiz. Birkaç seçimden beri geri vitese takmış hızla yol alan bu siyasi tüzel kişiliği ve idare edenlerini bir defa daha test etme zamanıdır. Çünkü; hızlı tükenişe doğru yol almayan bir parti başkalarıyla niçin ittifak kursun?Eskimiş, pörsümüş, vidaları gevşemiş, millet vekillerinden, belediye başkanlarından medet umar mı?**Ak Parti, toplumun kendisine olan inadına teveccühünü suistimal etmesine rağmen hala birinci, ülke adına hala belirleyici role sahip. Bunun en temel nedeni, iktidar amaçları bulunmayan mevcut muhalefet partilerinin bu halini halkın biliyor olması ve merkez sağda alternatif bir partinin bulunmayışıdır.
Selam ve sevgi ile.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

2019 Yerel Seçimleri Haberleri