2015'ten beklentilerim...

Yeni bir gün. Yeni bir hafta. Yeni bir ay başka heyecanlarla karşılanırken. Şimdi bunların daha büyüğü yeni bir yıla girmiş bulunduk.
Her yeni yıl bir birinden büyük umutlarla beklentiler içerisine girmiş olsak da ben politik ve medyatik beklentilerimi dile getirmek istiyorum.
***
Önce 2015 yılı herkes için akıl ve ruh sağlığına yardımcı olsun.
Başta Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık düzeyinde bizleri yönetenler olmak üzere; bakanlarımıza, valilerimize, kaymakamlarımıza, vekillerimize, belediye başkanlarımıza, emniyet müdürlerimize, yerel yöneticilerimize, mantıklı, sağlıklı, adil, demokrat ve insani yönetim anlayışı konusunda 2015 yılı yardımcı olsun.
Oturduğu koltuktan güç alan değil, oturduğu koltuğa değer katan, özellik katan, güç katan yöneticilerimize sahip olmamıza vesile olsun bu yeni yıl.
Oturduğu koltukların babalarından dedelerinden miras kaldığını zannedenlere; o koltuğun gerçek sahibinin 'halk' olduğunu bir kez daha anlama ve kavrama kabiliyeti versin bu yeni yıl.
O makamda oturanlara, o koltuğun dağıttığı nimetleri, tüm hak sahiplerine eşit dağıtmaları için dürüstlük aşısı versin bu yeni yıl.
***
Medyamızda işini hakkıyla yapanlar tez elden haklarına kavuşsun, güzellikler bulsun, yayın organları çok okunsun, çok satsın, reyting rekoru kırsın bu sene.
Medyamızda manipüle haber yapanlar, ona buna yaranmaya çalışanlar, yalakalık yapanlar, şantaj yapanlar, haklının değil güçlünün avukatlığına kavuşanlar tez elden bu meslekten el çeksin gitsin evinde aynı görevi çoluğuna çocuğuna yapsın onların hakkını korumaya çalışsın bari bu sene.
Medyamızda işini hakkıyla yapanlara iftira atan siyasilerimiz, meslektaşlarımız, iş adamlarımız, aynı iftiralara maruz kalsın o iftiraların altında ezilip büzülsünler ama özgür ve tarafsız medyanın bu olan bitenlerden haberi olmasın bu sene.
***
Politikada bir yere gelmek için başkalarının kuyusunu kazmaya devam edenlerin kendileri düşsün o kuyuya bu defa.
Yalan, dolan, aldatmaca, iftira, şantajla elde ettikleri güçlerle makam mevki sahibi olan politikacılarımızın o makam ve mevkileri talan edilsin bu defa.
Her siyasi oluşuma, her görüşe göz kırpan, omurgasız siyasiler sürgüne gönderilsin, ömür boyu siyaset yapmaktan men edilsinler bu defa.
Yeri geldiğinde 'A' partisine küfreden, işi düştüğünde 'A' partisinin en büyük yalakası olan politikacılar 'B' partisinden atılsın, başka hiçbir siyasi parti kabul etmesin bu iki yüzlüleri bu defa.
***
Hele hele bu sene bir ciddi genel seçim yapılacak yine.
2015 milletvekili seçimleri.
Yeni yıldan, 2015'ten en büyük dileğim bu osun.
Bu defa gerçekten hak edenler gitsin
TBMM'ye.
Bu defa gerçek vekiller girsin meclise.
Bu defa halktan olanlar, haktan yana olanlar, kendi menfaati için değil kamunun menfaati için siyaset yapanlar seçilecek yerlerden yer bulsun listelerde, bu dileğim A partisi B partisi için olmasın bütün siyasi partilerde aynı türden kişiler girsin meclise.
Bu defa kendi koltuğunu korumak için kendisine yakın olanları, yalakalarını, yaverlerini, yandaşlarını listelere koyan/koymaya çalışan liderler barajın altından kalsın, TBMM'ye hasret kalsınlar.
Bu defa ön seçimden, ön yoklamadan, halk oylamasından uzak duran siyasi parti yöneticileri cezalandırılsınlar o seçmen tarafından, o halk tarafından.
Bu defa seçmenin önüne sözde aday listeleri gelmesin, özde aday listeleri gelsin.
***
Bölgemiz için de beklentilerim var bu yıldan.
Örneğin içimizden en az üç kişi meclise gitsin bizleri temsilen.
A partisi B partisi önemli değil, en az 3 kişi temsil etsin bizi Ankara'da.
Belediye başkanlarımıza basiret gelsin, güç-kuvvet gelsin bu sene ama bu özellikleri görev ve sorumluluk alanlarında halkın yarar ve menfaati doğrultusunda kullansınlar.
Kanal İstanbul projesi (ben gerçekleşmesine biraz zor bakıyorum ya neyse) eğer gerçekleşecekse bölgemiz ilçelerine bereket getirsin, huzur getirsin.
***
Yazımızın başında dediğimiz gibi; medya ve politik anlamda 2015'ten beklentilerimizi dile getirdik.
Diğer alanlarda da umarım uğur getirir şans getirir 2015 hepimize.
Tamam 2015'ten beklentilerimiz bu yönde ancak; bizler de boş durmayalım yeni yıla dileklerimizi gerçekleştirmesi için yardımcı olalım.
Dünün yanlışlarından vazgeçelim.
Adaletimizi yenelim, her yeni güne yeni umutlar ve yeni heyecanlarla başlayarak güzel bir yıl geçirmemizi sağlayalım.
Hadi bakalım kolay gelsin, 2015 hepimize şans getirsin...
İyi seneler.... 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri