Yenilgi mi zafer mi?

Yenilgi mi zafer mi?
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığının kesinleşmesinin ardından Cumhur ve Millet İttifakı'ndan farklı paylaşımlar geldi.

EKREM HACIHASANOĞLU - CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Mücadeleyi bıraktığın zaman kaybedersin. Yine elimizden geleni yapacak vatandaşlarımızın hem gönlünü, hem oyunu almaya çalışacağız” mesajını paylaştı. AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise “Perçinledik, mührü kaldı. Zaferi taçlandırmak için sefere devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını resmen açıkladı. Yener, ''28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verilmiştir" dedi. Seçimin ikimnci tura kaldığının kesinleşmesinin ardından açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Mücadeleyi bıraktığın zaman kaybedersin” mesajını paylaştı. “İstanbul örgütümüzle birlikte yine elimizden geleni yapacak ve yine vatandaşlarımızın hem gönlünü, hem oyunu almaya çalışacağız” diyen Kaftancıoğlu, “Son sözü vatandaş söyleyecek. Ve inanıyorum 2. turda başaracağız” ifadelerini kullandı. Kaftancıoğlu, sayım devam ederken, “Gençler ve kendini genç hissedenler; Vatandaşın her bir oyuna sahip çıkıyoruz ve İstanbul’da farkı açarak Türkiye’ye nefes aldırıyoruz” paylaşımını yapmıştı.

Üstü kapalı eleştiri

Seçim gecesini Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde geçiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise ikinci tur kararının ardından ilk paylaşımını yaptı. İmamoğlu, “Ankara’da sabaha kadar sürdürdüğümüz siyasi mücadelenin ardından, İstanbul’da rutin İBB yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı ele aldık. İstanbul’a yoğun hizmet trafiğimiz artarak sürecek” dedi. İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise yaptığı paylaşımlarda üstü kapalı eleştirilerde bulundu. “Seçmenin hassasiyetlerini dikkate alıp, soru işaretlerini gidermek ikinci turu kolaylaştırır” didyen Özkan, “Toplum sosyolojisi ve birey psikolojisi çok önemlidir.
Bu işi bilene de siyaset mühendisi deniyor. İyi düşünmek ve ona göre çalışmak lazım” uyarısını yaptı.

Açık ara fark attık

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe seçimden bir gün sonra yaptığı paylaşımda, “Türkiye Yüzyılı kazanacak” dedi. İkinci turun hayırlı olmasını dileyen Kabaktepe, “Perçinledik, mührü kaldı. Zaferi taçlandırmak için sefere devam ediyoruz. Demokrasi şöleni olarak geçen 14 Mayıs seçimi için her bir seçmene teşekkür ediyorum. Aziz milletimiz meclis çoğunluğunu Cumhur İttifakı'mızdan yana kullanırken, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın rakibiyle arasında açık ara oy farkı bulunmaktadır” diye konuştu.

Kazananı ilan etti!

Seçim sonuçlarına ilişkin en ilginç yorum, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'ndan geldi. Seçimin kazananının CHP örgütü olduğunu söyleyen Kerimoğlu, “Atı alanın Üsküdar’ı geçmesine izin vermemiştir. Hala daha ilçe seçim kurullarında oylarımıza sahip çıkan cefakar, fedakar CHP örgütüne minnettarız. Birinci turda Recep Tayyip Erdoğan’a ilk kez seçim yenilgisi yaşatmıştır. Aynı kararlılıkla ikinci turda 13. Cumhurbaşkanımız örgütümüzün emeğiyle sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacaktır” dedi.

Daha yeni başlıyor!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı da 2. tur için umut vaadeden bir açıklama yaptı. Yazıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “21 yıllık iktidarın sonunda devletin tüm imkanlarını kullanarak seçim çalışması yürüten Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletimiz nezdinde kaybetmez algısını yitirmiştir. İnsanımızın yüzde 50’sinden fazlası 'değişim' talebini ortaya koymuştur. Her şey daha yeni başlıyor. Sandık varsa umut vardır, bu ülkeye baharı getireceğiz. Milletimizin iradesi, bizim için her şeyin üstündedir. Hiçbir toplumsal talebe, halkımızın iletmek istediği mesaja kayıtsız kalamayız. İktidar, halktan gelen mesajları algılayabilme yeteneğini kaybettiği için bugün yüzde 50’nin altındadır. Mesajı alacağız ve 28 Mayıs’ta kazanacağız” ifadelerini kullandı.

YOK ÖYLE UMUTLARI YİTİRMEK!

CHP'li büyükşehir belediye başkanları da seçim sonucunu değerlendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yok öyle umutları yitirip, karanlıkta savrulmak. Unutma; aynı gökyüzü altında, bir direniştir yaşamak” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise
“Cumhurbaşkanlığı seçimi artık ikinci tura kalmıştır. 14 Mayıs günü sandığa gidip oy veren herkese teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’de katılım oranının yüzde 90’a yaklaşması demokrasimiz adına çok sevindiricidir. Türkiye’de ve özellikle şehrimiz Antalya’da sabaha kadar uyumayıp sandıkları bekleyen, ıslak imzalı tutanakları alan sandık kurulu üyelerimize, okul bilişim sorumlularımıza, müşahitlerimize ve tüm gönüllülerimize minnettarız, teşekkürler. 28 Mayıs’ta hep birlikte sandığa tekrar gideceğiz. Demokrasi kazanacak” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.