Son seçim anketi açıklandı! Cumhurbaşkanlığı yarışında fark açılıyor!

Son seçim anketi açıklandı! Cumhurbaşkanlığı yarışında fark açılıyor!
Aksoy Araştırma şirketinin açıkladığı son anket verilerine göre, işte partilerin ve Cumhurbaşkanı adaylarının son durumu…

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - Seçime 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine 14 gün kala yeni anketler yayınlanmaya devam ediyor. Bu sefer yaptığı araştırma sonuçlarını yayınlayan anket şirketi Aksoy Araştırma oldu.

Aksoy Araştırma şirketinin Türkiye Monitörü Nisan Ayı Araştırması adı altında yayınladığı verilerde hem milletvekilli seçimleri hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik değerlendirmeler yer aldı. 26-28 Nisan 2023 tarihleri arasında 1537 örneklemle 26 ayrı şehirde gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre AK Parti ve CHP’nin oyları artış eğilimi gösteriyor.

Milletvekili seçimlerinde durum ne?

Aksoy Araştırma’nın ankete katılanlara yönelttiği, “ Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna, yüzde 34,7 AK Parti yanıtı verildi. AK Parti’nin oy oranının içerisine partinin listelerinden seçime giren HÜDA Par’ın oyları da eklendi. AK Parti’nin hemen arkasından ise yüzde 32,1 oy alan CHP geliyor. Yine CHP listelerinden seçimlere katılan DEVA, Gelecek ve Saatdet partilerinin oyları da bu yüzde içerisinde yer alıyor. İlk iki sıradaki partiyi yüzde 9,6 oy alan HDP ve Yeşil Sol Parti ile yüzde 9 oy alan İyi Parti izliyor. MHP’nin oy oranı yüzde 6,9 olurken TİP ise 1,9’luk bir oy oranına ulaşıyor.

Cumhurbaşkanlığında fark açılıyor

Aksoy Araştırma’nın katılımcılara yönelttiği bir diğer soru ise “Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi adaya oy vereceksiniz?” oldu. Soruya yanıt verenlerin yüzde 47,3’ü Kemal Kılıçdaroğlu derken, Recep Tayyip Erdoğan’ı seçenlerin oranı yüzde 41,9’da kaldı. Muharrem İnce yüzde 5,08 ile üçüncü, Sinan Oğan ise yüzde 5 ile dördüncü sırada yer aldı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarında Kılıçdaroğlu’nun ilk sırada yer almasına rağmen, Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunun bir önceki ankete göre yüzde 3,5 arttığı gözlemleniyor.

İkinci turda fark daha da artıyor

Aksoy Araştırma’nın 1 Mayıs 2023 tarihinde açıkladığı son ankette katılımcılara son olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması ile bir soru yöneltildi. “Seçim 2. tura kalsa ve sadece sayacağım isimler aday olsa hangisine oy verirsiniz?” sorusunu yanıtlayanların yüzde 54,2’si Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 45,8’i ise Recep Tayyip Erdoğan cevabını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.