Sinan Oğan’dan kritik açıklama! Seçim güvenliği tehlikede mi?

Sinan Oğan’dan kritik açıklama! Seçim güvenliği tehlikede mi?
Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Ata İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’dan seçim güvenliği ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - Ata İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, CHP Genel Merkezi’nde Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Görüşme konusunun seçim güvenliği olduğu toplantının bitmesinin ardından Oğan kritik açıklamalarda bulundu.

“Diyalog kapılarını açık tutacağız”

Seçim güvenliği ile ilgili endişelerini paylaşmak için Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiğini açıklayan Oğan, seçimin selameti için diyalog kapılarını açık tutacaklarını ifade etti. Oğan, karşılıklı veri alışverişinde bulunmak için bazı isimleri görevlendirdiklerini de belirtti.

“Fazla sayıda yabancı seçmen tespit ettik”

Görüşmenin detayları ile ilgili açıklamalarını sürdüren Sinan Oğan, seçmen sayısındaki değişikliğe de değindi. Fazla sayıda Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı ve Pakistanlı seçmen olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Oğan endişelerini dile getirdi.

“1 milyon 626 bin seçmen ne olacak?”

Öte yandan Oğan, bir diğer endişe sebebinin ise deprem bölgesini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar olduğunu da ekledi. Deprem bölgesinden ayrılan 2 milyon seçmenin yalnızca 450 bininin kayıt altına alındığını belirten siyasetçi henüz kaydı yapılmayan 1 milyon 626 bin seçmenin durumunu sorguladı. Bu konunun hem demokrasi hem de seçmen iradesinin sandığa yansıma noktasında büyük bir sıkıntı olacağını söyleyen Oğan, seçim güvenliğinin sıkıntıya girebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.