Seçimde sandık görevlisi nasıl olunur ve şartlar neler ?

Seçimde sandık görevlisi nasıl olunur ve şartlar neler ?
14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimleri kapsamında sandık başında görev alacak sandık görevlisi olma şartları nelerdir ve nasıl olunur ?

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. milletvekili seçimleri için bekleyiş devam ediyor. 14 Mayıs Pazar günü yapılacak milletvekili seçimleri öncesi "Seçmen nasıl olunur, şartları neler?" sorularının cevabı merak konusu oldu. Bu bağlamda yurt dışında oy kullanma işlemleri 27 Nisan'da başladı.

Sandık Görevlisi Başvurusu Nasıl Yapılır ?

İlçe seçim komisyonlarınca yayınlanan ilanlara göre seçim görevlisine başvuru yapılabilecek. Seçim görevlileri için başvurular genellikle seçimden sonraki birkaç ay içinde açılır. İki sandık görevlisinden birincisi sandık kurulu görevlisidir. Devlet memurları arasında en yüksek seçici kurul YSK tarafından atanır.

Partilerin Sandık Görevlileri Nasıl Seçilir ?

Bir diğer sandık görevlisi türü de siyasi parti seçim görevlileridir. Partiler sandık sorumlusu olarak atadıkları kişileri Yüksek Seçim Kuruluna bildirir ve kayıt formu doldurulur.

Resmi başvuru internet üzerinden alınamıyor, YSK'ya başvurulması gerekiyor.

*Herhangi bir siyasi partiye üye olanlar seçim görevlisi olamazlar ancak tanık olabilirler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.