Kılıçdaroğlu ve CHP Tunceli’de ne kadar oy aldı?

Kılıçdaroğlu ve CHP Tunceli’de ne kadar oy aldı?
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli’de seçimi nasıl tamamladı?

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde siyasi parti liderlerinin memleketlerinde aldıkları oy oranları merak konusu oluyor. Özellikle Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli’de yüzde kaç oranında oy kazandığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığını yaptığı CHP’nin de Tunceli’deki parti dağılımında kaçıncı sırada olduğu merak ediliyor. İşte 14 Mayıs seçimlerinde Tunceli’deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili yarışındaki oy oranları…

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de 14 Mayıs’ta sandık başına giden seçmenler oy tercihlerini yaptı. Sandıkların kapanıp oy sayımlarının başlaması ile birlikte kentte meydana gelen oy dağılımı da merak edilmeye başlandı.

Kılıçdaroğlu'na rekor oy!

Kemal Kılıçdaroğlu %80,26
Recep Tayyip Erdoğan %16,20
Sinan Oğan %3,41
Muharrem İnce %0,13

CHP, Tunceli'de ne kadar oy aldı?

YEŞİL SOL 43,09%
CHP 32,10%
AK Parti 12,89%
MHP 5,53%
İYİ Parti 2,25%
SOL PARTI 1,23%
YENİDEN REFAH 0,99%

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.