CHP Sandık Takip Sistemi çöktü mü neden çalışmıyor?

CHP Sandık Takip Sistemi çöktü mü neden çalışmıyor?
CHP'nin kurduğu Sandık Takip Sistemi'nde bazı bozuklukları gören vatandaşlar araştırmada bulunuyor. Peki, CHP Sandık Takip Sistemi çöktü mü neden çalışmıyor? Detaylar haberimizde.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde oy verme işlemleri devam ediyor. Saat 17.00'de sona erecek oylamanın ardından gözler sonuçlarda olacak. CHP'nin uzun süredir faaliyetini yürüttüğü Sandık Takip Sistemi bu akşam da hizmetini sürdürecek. Sandıklardan son durumları anbean vatandaşlara aktaracak uygulamada zaman zaman aksaklıklar da yaşanabilir. Şu anda sonuçlar açıklanmadı ancak yine de bazı bozukluklar göze çarpıyor. Trafiğin artması ile erişim sıkıntıları da yaşanabilir.


1) Sayfa hızı çok düşük: Sisteme girdiğinizde sayfa sizi biraz bekletiyor. Sayfa hızının düşük olması eksi bir durum.

2) Görseller gözükmüyor: Sistemde var olan görseller, sayfa yüklenemediğinden dolayı boş gözüküyor.

3) Trafiğin artışı: Sonuçlar açıklanmaya başlandıkça giriş yapacak vatandaş ve seçmen sayısı artacak. Bağlı bulunan serverın bu trafiği ne kadar taşıyabileceği henüz kestirilemiyor. Çünkü daha önceki seçimlerde zaman zaman aksaklıklar yaşanmıştı.

4) VPN kullanmayın: CHP'nin web sitesine erişim kararı alınmadıkça yurt içi ve yurt dışından girişler serbest olacaktır. Eğer siteye giremiyorsanız muhtemelen bunun sebebi database veya bağlı bulunulan server ile ilgilidir. Yetkililerin kısa sürede aksiyon alması halinde sistem normale döner.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.