2023 seçim kağıtları ne zaman dağıtılacak, seçim kağıdı gelmezse ne yapılır?

2023 seçim kağıtları ne zaman dağıtılacak, seçim kağıdı gelmezse ne yapılır?
14 Mayıs 2023 genel seçimleri için oy kullanacak vatandaşlara seçmen kağıtları dağıtılmaya başlandı. Peki seçmen kağıdı ulaşmayanlar ne yapacak?

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Fatma Müge Yücetürk - Türkiye’de 14 Mayıs 2023 Pazar günü düzenlenecek 28. Dönem Milletvekili Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için milyonlarca seçmen oy kullanacak. 14 Mayıs Pazar günü sandık başına giderek oy kullanacak kişiler, YSK tarafından belirlendi. YSK’nın oy kullanmasında herhangi bir engel görmediği vatandaşlara seçmen kağıtları dağıtılmaya başlandı. Ancak bazı kişilere seçmen kağıtlarının ulaşmadığı biliniyor. Peki bu durumda ne yapmak gerekiyor? Seçmen kağıdı evine ulaşmayan kişiler bu belgeyi nereden edinebilir? 2023 seçimleri seçmen kağıtları dağıtıldı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları..

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun, belirlediği yurt içi seçmen sayısı 64 milyon olarak açıklanmıştı. Bu kişilere seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımına Nisan ayının son günlerinde başlanmıştı. Tüm seçmen kağıtlarının dağıtımının ise 7 Mayıs 2023 Pazar gününe kadar tamamlanmış olması bekleniyor.

Seçmen kağıdı gelmeyenler ne yapacak?

7 Mayıs 2023 Pazar tarihinden sonra eline halen seçmen bilgi kağıdı ulaşmamış olan kişiler ise internet üzerinden seçmen kaydı sorgulama işlemlerine başvurabilir. https://secmen.ysk.gov.tr adresi üzerinden sorgulama yapan vatandaşlar oy kullanıp kullanmayacaklarını ve oy kullanacakları yerleri öğrenebilir. Seçmenler, aynı zamanda e-devlet üzerinden de seçmen bilgi kayıtlarının dökümüne ulaşabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.