Unutkanlık Tarih oluyor! İşte Hafızayı Güçlendiren 8 Süper Besin

Unutkanlık Tarih oluyor! İşte Hafızayı Güçlendiren 8 Süper Besin
Son günlerde pek çok kişinin yaşadığı unutkanlık problemi, bu mucize besinler ile ortadan kaldırılabilir.

Fatma Müge Yücetürk - Bazı besinlerin insan sağlığına faydaları bilinirken, özellikle beyin fonksiyonlarını iyileştiren yiyecekler ise uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye ediliyor. Gündelik hayatın yoğunluğu ve karmaşası arasında unutkanlık sorunu yaşayan kişiler, bu 8 süper besini tüketerek bu problemlerinden kurtulabilir. İşte uzmanından hafızayı güçlendiren 8 süper besin tavsiyesi…

Nöroşirurji Uzmanı Op.Dr.Kerem Bıkmaz, beyni besleyen ve hafızayı güçlendiren besinler konusunda çeşitli açıklamalarda bulundu. 8 ayrı besine dikkat çeken Bıkmaz, bu yiyeceklerin faydalarını nedenleriyle birlikte sıraladı.

İşte o 8 süper besin

Oldukça kolay ulaşılan ve hafızaya, unutkanlık problemlerine doğal bir çözüm yaratan 8 mucize, süper besin…


ÜZÜM: Yaz aylarında sevilerek tüketilen üzüm dopamin salgılamasını çoğaltarak problem çözme yeteneğini geliştiriyor.Ayrıca bor bakımından zengin olan üzüm, beyin sağlığı açısından da önemli bir besindir.

YUMURTA: Protein kaynaklarımızdan biri olan yumurta büyüme gelişmede sağladığı katkı kadar beyin için de önemli bir besindir. Özellikle hafıza bölümü için gerekli vitaminler mevcuttur.

YABAN MERSİNİ: Yüksek oranda antioksidan içeren yaban mersini beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlar.Aynı zamanda hafızayı da geliştiren bu besin beyini strese karşı da koruyor.Sinir hücrelerini etkileyen yaban mersini beynin bellek kısmında da olumlu etkileşimler yapıyor ve unutkanlığa iyi geliyor.

BADEM: E vitamini yönünden oldukça zengin olan badem ilerleyen yaş ile birlikte beyinde oluşacak yaşlanmayı engellemektedir.Bunun yanı sıra beyin gelişimi ve sağlığı için de badem harika bir besindir.Ayrıca fındık,ceviz,fıstık,ay çekirdeği gibi besinler de beyin sağlığı açısından tüketilmesi gereken besinlerdir.

KİVİ: Antioksidan bakımından oldukça zengin olan kivi damar ve beyin sağlığı için çok önemlidir.Beyin gücünü ve belleği arttırır.Kivi portakaldan daha yüksek oranda C vitamini ve muz kadar potasyum içerir.

TAZE FASULYE: Yapılan araştırmalarda folik asit açısından zengin bir besin olan taze fasulyenin beyin hücreleri üzerindeki olumlu etkileri olduğu saptanmıştır.Ayrıca bu olumlu etkilerin ileri ki yaşlarda da devam ettiği ortaya konmuştur.

KIRMIZI SOĞAN: Kırmızı soğan içerisinde bulunan hafıza güçlendirici bileşenlerle tam bir zihin açıcıdır.

ELMA: İçeriğinde bulunan güçlü anti-oksidanlar sayesinde alzheimer ve hafıza kayıplarına karşı koruyucu bir kalkandır. Her gün bir adet mutlaka elma tüketilmelidir.


İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.