Alkol dostunuz değildir

Alkol dostunuz değildir
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, erken yaşta alkol kullanımının beyin üzerinde olumsuz etkileri üzerine konuştu, “Bu çalışmalar alkolün orta düzeyde kullanımının dahi beyin üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını, beyinde hacim kaybına yol açtığını belirtmektedir” dedi

Genç yaşta alkol kullanımının beyin üzerindeki olumsuz etkilerine işaret eden uzmanlar, “Özellikle beyin gelişiminin devam ettiği ergenlik döneminde alkol kullanımı, beyinde hacim kaybına yol açıyor. Beynin işlevsel bağlantılarında ve çeşitli bilişsel işlevlerde sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir.” uyarısında bulunuyor. Alkole yönelim gösteren ya da alkolü merak ettiğini söyleyen gence mutlaka zararlı etkilerinin anlatılması gerektiğini belirten uzmanlar, anne ve babanın da çocuğa model olması gerektiğini vurguladı. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, erken yaşta alkol kullanımının beyin üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyledi.

Alkol beyni olumsuz etkiliyor

Yapılan çok sayıda çalışmanın alkolün gelişmekte olan beyin üzerindeki olumsuz etkilerini gösterdiğine dikkat çeken Uzman Klinik Psikolog Simge Alevsaçanlar Cücü, “Bu çalışmalar alkolün orta düzeyde kullanımının dahi beyin üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını, beyinde hacim kaybına yol açtığını belirtmektedir.”dedi. Ergenlik döneminin bazı nedenlerle alkol yöneliminin fazla olduğu bir dönem olduğunu kaydeden Simge Alevsaçanlar Cücü, “Bu dönem, merak, arkadaşlara ayak uydurma, model alma, büyüdüğünü gösterme, arkadaşları tarafından kabul görme, duygusal yakınlaşmalar, aile ile çatışma, dönemin duygusal çalkantıları gibi nedenler ile alkole yönelimin fazla olduğu bir dönem olarak dikkat çekmektedir. Ergenlik döneminde hala beyin gelişimi devam ettiği için alkol kullanımı hem beynin hacmi ve işlevsel bağlantıları hem de çeşitli bilişsel işlevlerde sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle alkol kullanımına erken yaşta başlanmaması gerekir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.