CHP’den belediye çalışanları ve meclis üyeleri hakkında flaş karar!

CHP’den belediye çalışanları ve meclis üyeleri hakkında flaş karar!
CHP’den Gençlik Kolları kongreleri öncesi “tüzük değişikliği” hatırlatması geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kollarında kongre süreci başladı. CHP’den yapılan açıklamada, kongre sürecinde kurultayda değiştirilen tüzük hakkında hatırlatma mesajı yayınlandı.

CHP’nin belediye çalışanları ve meclis üyelerine yönelik yapılan tüzük değişikliği Gençlik Kolları kongreleri öncesinde yeniden gündeme geldi. 6-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 20. Olağanüstü CHP Kurultayı’nda parti tüzüğünün 41/3. maddesi değiştirilmişti.

Belediye çalışanları ve meclis üyelerine adaylık yolu kapandı!

Yapılan değişiklikle ilgili madde, “Büyükşehir sınırları içinde kalan ve nüfusu 20 binden fazla olan yerlerde partili belediyeler, bunların bağlı kuruluşları ve iştiraklerinde çalışanlar kongrelerde aday olamazlar ve ilçe kongre delegesi olarak seçilemezler, il/ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi olamazlar” olarak güncellenmişti.

Yapılan bu tüzük değişikliği ile Meclis üyeleriyle birlikte, belediye ve iştiraki kurumlarda çalışan kişilerin CHP kongrelerinde aday olamayacakları kararlaştırıldı.

Gençlik Kongreleri öncesi CHP’den hatırlatma

CHP’den konuya dair yapılan yeni açıklamada, Gençlik Kolları kongreleri öncesinde ilgili tüzük değişikliğinin göz önünde bulundurularak çalışmaların yürütülmesi gerektiği hatırlatıldı.

Partinin konuyla ilgili duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“6-7-8 Eylül tarihlerinde gerçekleşen 20. Olağanüstü Kurultayda, Tüzüğümüzün 41/3. maddesi “Büyükşehir sınırları içinde kalan ve nüfusu 20 binden fazla olan yerlerde partili belediyeler, bunların bağlı kuruluşları ve iştiraklerinde çalışanlar kongrelerde aday olamazlar ve ilçe kongre delegesi olarak seçilemezler, il/ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi olamazlar” şeklinde değiştirilmiştir. Bu değişiklik 6 Eylül 2024 tarihinde yüyürlüğe girmiştir. Bu hüküm, bu tarihten itibaren yapılacak olan Gençlik Kolları kongrelerinde geçerli olacaktır. Durumun üyelere ve örgüt birimlerimize duyurulması gerekmektedir. İşlemlerin bu duruma göre yürütülmesini önemle rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.