Sahte Mehdi Mustafa Çubuk tutuklanma nedeni, ne suçu var, gözaltına mı alındı?

Sahte Mehdi Mustafa Çubuk tutuklanma nedeni, ne suçu var, gözaltına mı alındı?
Kendini mehdi ilan eden ve bugün Çanakkale’de düzenlenen operasyonla yakalanan Sahte Mehdi Mustafa Çubuk neden tutuklandı, suçları ne, ne zaman gözaltına alındı? İşte yanıtı…

Kendini mehdi ilan edip suç örgütü kuran ve Sahte Mehdi Mustafa Çubuk, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Haberin duyulmasının ardından birçok kişi saht mehdi Mustafa Çubuk’un kim olduğunu, neden gözaltına alındığını, tutuklanma nedenini ve suçlarını araştırmaya başladı. İşte yanıtları…

Sahte Mehdi Mustafa Çubuk gözaltına mı alındı?

Çanakkale’de kendini mehdi ilan etmesinin ardından sözde müritlerine ev ve arsalarını sattırıp kredi çektirdiği ortaya çıkan Mustafa Çubuk’un kurduğu suç örgütüyle kendisine maddi kazanç sağladığı tespit edilmişti. Sahte mehdi Mustafa Çubuk, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ve Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortak yürütülen soruşturma kapsamında 11 Ekim Cuma günü düzenlenen operasyon neticesinde gözaltına alındı.

6708e5eadc5b7c7c43f77e77.webp
Sahte mehdi Mustafa Çubuk

Sahte Mehdi Mustafa Çubuk tutuklandı mı?

Çanakkale’de kurduğu suç örgütüyle kendisine maddi kazanç sağladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan sahte mehdi Mustafa Çubuk ve beraberindeki 15 kişi gözaltına alınmıştı. Çubuk ve gözaltındaki 15 kişi bugün "Çıkar amaçlı suç örgütü kurma" ve "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamaları ile adliyeye sevk edildi.

Sahte Mehdi Mustafa Çubuk’un ne suçu var?

Sahte mehdi Mustafa Çubuk’un İstanbul’da bir suç örgütü kurmasının ardından Çanakkale’nin Bayramiç kırsalında bulunan bir termal tesis ve doğa evlerinde vatandaşların dini inanç ve duygularını istismar ettiği ortaya çıktı. Çubuk’un kurduğu örgüt vasıtasıyla sözde müritlerinin ev ve gayrimenkullerini sattırıp kredi çektirerek kendisine maddi çıkar sağladığı belirtildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.