Gelinim Mutfakta elma dolması tarifi, nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta elma dolması tarifi, nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Sevilen program Gelinim Mutfakta her yeri bölümüyle izleyicileri enfes tariflere buluşturmaya devam ediyor. Gelinim Mutfakta'nın bugün ekranlara gelen bölümünde en merak edilen tarif kuşkusuz elma dolmasıydı. İşte elma dolmasının merak edilen tarifi...

Gelinim Mutfakta'nın 23 Mayıs Perşembe günü yayınlanan bölümünde yer alan elma dolması en fazla dikkat çeken lezzetlerden biriydi. İzleyiciler tarafından malzemeleri ve tarifi sosyal medyada çok kez aranan ve Osmanlı Mutfağı'nın geleneksel tatlarından biri olan elma dolmasının tarifini sizler için derledik.

MALZEMELER:

- 4 adet kırmızı elma

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 paket vanilin

- 2 çay kaşığı tarçın

- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi

- 1/2 çay bardağı kuru üzüm

HAMURU İÇİN:

- 200 gram tereyağı

- 1,5 su bardağı un

- 1/2 su bardağı toz şeker

- 1/2 çay bardağı esmer şeker

- 1/2 çay kaşığı tuz

ELMA DOLMASI TARİFİ

Elmaları üst kısmından keserek içlerini oyun. Oyulmuş elma içlerini rendeleyin ve tereyağını bir tavada eriterek rendelediğiniz elma içlerini tavaya ekleyin. Ardından toz şeker, vanilin ve tarçını da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tavadaki harç suyunu çektikten sonra övülmüş ceviz ve üzümü de ekleyip bir süre daha karıştırın ve ocaktan alın.

Hamurunu hazırlamak için un, toz şeker, tereyağı, esmer şeker ve tuzu parçalı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız harcı elmaların içine yerleştirdikten sonra hamurdan birer avuç alarak elmaların üzerine kapak yapın. Üzerini hamurla kapattığını elmaları 80 derece fırında 25 dakika pişirin ve dilediğiniz çeşit dondurma ve toz tarçın ile servis edin. Afiyet olsun.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.