Dame Maggie Smith kimdir, neden öldü? Dame Maggie Smith nereli, kaç yaşında ve hangi filmlerde oynadı?

Dame Maggie Smith kimdir, neden öldü? Dame Maggie Smith nereli, kaç yaşında ve hangi filmlerde oynadı?
Harry Potter film serisinin yıldızı Oscar ödüllü oyuncu Maggie Smith, 89 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü ismin vefatı sonrası "Dame Maggie Smith kimdir, neden öldü?" soruları merak edilmeye başlandı. Peki Dame Maggie Smith kimdir?

Harry Potter filminin yıldızı Dame Maggie Smith 89 yaşında hayata veda etti. Ünlü ismin memleketi, neden öldüğü ve hayatı gibi pek çok konu merak edildi. İşte Harry Potter'da "Profesör Minerva McGonagall" olarak bilinen Dame Maggie Smith'in hayatı...

DAME MAGGİE SMİTH KİMDİR?

Smith; Romford, Essex'te dünyaya gelmiştir fakat henüz dört yaşındayken ailesiyle birlikte Oxford'a taşınmıştır. Ünlü ismin babası Nathaniel Smith, Newcastle'da dünyaya gelmişti ve Oxford Üniversitesi'nde çalışmış bir halk sağlığı patolojistiydi, annesi ise Glasgow doğumlu bir sekreterdi.

Mimarlık okulunda okumuş olan Alistair ve Ian adlarındaki ikiz abisi vardır. 16 yaşına dek Oxford Lisesi'nde okumuştur. Ardından oyunculuk eğitimi almak için Oxford Playhouse'a gitmiştir.

Smith oyunculuk eğitimini Oxford Playhouse School'da almıştır. Oyunculuğa ilk kabulünü ise 1956'da New Faces'la almış ve Share My Lettuce (1957–58)'ın Londra revüsünde baş komedyen rolünü üstlenmiştir.

Smith ekran karşısında yaptığı ilk oyunculuğunu 1958'de Nowhere to Go ile gerçekleştirmiştir. Fakat uluslararası ününe En İyi Kadın Oyuncu Oscarı kazandığı The Prime of Miss Jean Brodie'deki aynı isimli roldeki performansıyla ulaşmıştır.

Smith, geç 20. ve erken 21. yüzyılda sahnelerde roller oynamaya devam etmiştir. William Congreve’ın West End yapımı The Way of the World, (1984) Shaffer'in Lettice and Lovage (1987) ve Edward Albee'nin Three Tall Women (1994) gibi saygın yapımlarında rol almıştır.

DAME MAGGİE SMİTH NEDEN ÖLDÜ?

Ünlü oyuncunun yaşlılığa bağlı sebeplerden hayatını kaybettiği biliniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.