Metin Arolat'ın yönettiği klipler hangileriydi?

Geçtiğimiz gün İstanbul’da sahne aldığı mekanda fenalaşarak hayatını kaybeden 52 yaşındaki şarkıcı Metin Arolat, şarkıcılığının yanı sıra yönetmen kimliği ile de ön plana çıkıyordu.

Kendi şarkılarının yanı sıra özellikle 1990’lı ve 2000’li yıllarda döneme damga vuran birçok ünlü şarkıcının kliplerinin yönetmenliğini yapan Metin Arolat’ın reklam filmleri çektiği de biliniyor. Peki Metin Arolat’ın yönettiği klipler hangileri? İşte yanıtı…

1 - Tarkan - Kış Güneşi: Tarkan'ın 1997 yılında çıkardığı hit şarkısı "Kış Güneşi"nin klibi, Metin Arolat tarafından yönetilmiştir. Bu klip, Tarkan’ın kariyerindeki en ikonik çalışmalardan biri olarak kabul edilir.

2- Tarkan - Kuzu Kuzu: Bu klip de Metin Arolat’ın yönetmenliğinde çekilmiştir. Bu klipte, Tarkan’ın enerjik performansı ve renkli görüntüler ön plana çıkmıştır.

3- Ajda Pekkan - Seninleyim: Türk pop müziğinin efsane ismi Ajda Pekkan'ın "Seninleyim" şarkısının klibi de Arolat'ın yönetmenliği ile çekilmiştir.

4- Sezen Aksu - Unut: Sezen Aksu'nun duygusal şarkısı "Unut"un video klibi de Metin Arolat tarafından yönetilmiştir.

5- Levent Yüksel - Bi Daha: Levent Yüksel’in hareketli parçası "Bi Daha"nın klibi, Metin Arolat’ın dikkat çekici yönetmenliğiyle müzik dünyasına damga vurmuştur. Klip bir dönemin en çok öne çıkan çalışmalarından biri olarak müzik tarihine adını yazdırmıştı.

6 - Hande Yener - Yalanın Batsın: Hande Yener'in çıkış şarkısı olan "Yalanın Batsın" klibini de Metin Arolat yönetmiştir. Klipte kullanılan ışık ve efekt teknikleri dikkat çekmişti.

7- Funda Arar - Camdan Kalp: Funda Arar'ın duygusal şarkısı "Camdan Kalp"in klibi de Metin Arolat tarafından çekilmiştir.

8- Gülşen - Bangır Bangır: Ünlü şarkıcı Gülşen'in Bangır Bangır şarkısının çok konuşulan klibinin yönetmeni de Metin Arolat'tı.

9 - Hadise - Düm Tek Tek: Hadise'nin Türkiye'yi Eurovision'da temsil ettiği şarkı olan Düm Tek Tek'in televizyonlarda yayınlanan klibini Metin Arolat yönetmişti.

10 - Ebru Gündeş - Araftayım: Ebru Gündeş'in meşhur slow şarkısı Araftayım'ın dramatik klibi de Metin Arolat'ın elinden çıkmıştı.

Metin Arolat, sadece şarkıcı değil, aynı zamanda yaratıcı ve görsel anlamda güçlü klipler ortaya koyan bir yönetmen olarak da müzik dünyasında iz bırakmıştır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nazlıcan Mert Arşivi