İstanbul'daki 3 belediyeden 19 Mayıs'a özel anlamlı yürüyüş

İstanbul'daki 3 belediyeden 19 Mayıs'a özel anlamlı yürüyüş
Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli Belediyesi bir araya gelerek 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda "Kurtuluş'a Giden İlk Adım" yürüyüşü düzenleyecek.

Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli Belediyesi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor. Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da Samsun'a hareket etmeden önce ikamet ettiği Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş 105 yıl sonra Atatürk'ün izinde yürümeye hazırlanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı bu yıl görkemli bir şekilde ve birlikte kutlamaya hazırlanan Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş Belediyeleri, Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a hareket ettiği 16 Mayıs 1919'un 105'inci yılında tarihi yürüyüşe hazırlanıyor.

Kurtuluş'a Giden İlk Adım yürüyüşü ne zama saat kaçta başlayacak?

3 ilçenin belediye başkanları başta olmak üzere binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşecek "Kurtuluş'a Giden İlk Adım" yürüyüşü, Dolmabahçe'de başlayıp Karaköy Rıhtımı'nda sona erecek. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın katılımıyla 16 Mayıs'ta saat 11.00'da Dolmabahçe'den başlayacak yürüyüş, Karaköy Rıhtımı'ndaki İlk Adım Anıtı'nda sona erecek. Yürüyüşün ardından anıt önünde de bir tören gerçekleşecek. Vatandaşların da Türk bayraklarıyla eşlik edeceği tarihi yürüyüşle, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş, Milli Mücadele tarihindeki ortaklıklarını selamlayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgal edildiği gün geldiği İstanbul'da, Samsun'a hareket ettiği 16 Mayıs 1919'a kadar Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta ikamet etti.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.