Game of Thrones hakkında 5 ilginç detay

Game of Thrones hakkında 5 ilginç detay
Yayınlandığı günden bu yana izlenme rekorları kıran ve sayısız ödül kazanan Game of Thrones hakkında az bilinen detayları bir araya getirdik.

Leyla Karahan Hız - Game of Thrones ilk olarak 2011 yılında HBO kanalında yayınlandı ve sekiz sezon boyunca dünyanın dört bir yanındaki izleyicileri büyüledi. Ünlü yazar George R.R. Martin'in destansı fantastik roman dizisi Buz ve Ateşin Şarkısı'na dayanan dizi, toplam 59 ödül kazanarak tarihin en çok Emmy kazanan ikinci TV programı oldu.

Şimdi, David Benioff ve D. B. Weiss'ın hayat verdiği ve başrollerinde Emilia Clarke, Sophie Turner, Kit Harington, Peter Dinklage gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Game of Thrones az bilinen detaylarla dolu. yeniden başlamak istemenize neden olabilir.

Game of Thrones az bilinen detaylar

Yayınlandığı sırasında oldukça popüler olan Game of Thrones'un hem oyuncu kadrosu hem de hikayesi hakkında az bilinen 5 ilginç detay...

1- 'Demir Taht' gerçek kılıçlardan yapılmış

got-1-1.jpg

Serinin sembollerinden biri olan Demir Taht, sanılanın aksine plastik yerine gerçek kılıçlardan yapılmıştır. Yapımı yaklaşık iki ay süren 2,4 metre uzunluğundaki taht, ahşap bir çerçevenin etrafına dizilmiş düzinelerce demir kılıçtan oluşuyor. Bunların arasında Yüzüklerin Efendisi'nden Galdav'ın kılıcı da var.

2- Dizinin hiç yayınlanmayan pilot bir bölümü var

Akademi Ödüllü Tom McCarthy tarafından yönetilen ilk pilot, yapım ekibi tarafından beğenilmedi ve ardından iptal edildi. Hatta dizinin yaratıcılarından biri olan David Benioff o dönemde yaptığı bir açıklamada "Senaryoyu yazarken bazı önemli detayları tamamen atladık" demişti. Jamie ve Cersei kardeşlerdi. Aslında, kurmak istediğimiz bir komplo noktasıydı. "

3- Rafa kaldırılan pilot bölümünde bazı oyuncular farklıydı

got.jpeg

Yapım ekibi senaryoyu ve oyuncu kadrosunun bazılarının performanslarını beğenmedi. Zira yayınlanmayan pilot bölümde Catelyn Stark karakterini Jennifer Ealy, Daenerys Targaryen karakterini ise Tamzin Merchant canlandırmıştı. Ancak ilk bölüm yayınlandığında o oyuncuların yerini diziye damgasını vuran Michelle Fairley ve Emilia Clarke aldı.

4- Yapımcılar Peter Dinklage’a büyük bir şaka yaptı

Dizinin en göz alıcı karakterlerinden Tyrion Lannister'ı canlandıran Peter Dinklage, yapımcıların ciddi bir şakasına kurban gitti. Hatırlayacağımız üzere yapımcı David Benioff, oyuncuyu aradı ve orijinal pilot iptal olduğu için dizinin iptal edildiğini söyledi. Buna çok üzülen oyuncu, dizinin yaklaşık altı saatliğine yayından kaldırıldığını söyledi.

5- Game of Thrones ilk başta bir film serisi olacaktı

Televizyon tarihinin en önemli filmlerinden biri olan Game of Thrones, izleyicileri adeta bir film dizisi gibi vurmaktadır. Hatta projeyi beyaz perdeye uyarlamak için o dönemde pek çok içerik ve olay tamamen kaldırılmıştı. Ancak yapımcılar daha sonra bu hamlenin Game of Thrones'u baltalayacağını düşündüler ve proje bir dizi olarak karşımıza çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.