Anjelika Akbar yeni albümünü tanıtıyor

Anjelika Akbar yeni albümünü tanıtıyor
Anjelika Akbar albümü "AHENK 432"nin gala konserini 14 Ekim Cumartesi günü Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleştiriyor.

Besteci, piyanist, ve yazar Anjelika Akbar'ın, geçtiğimiz haftalarda, tüm dijital platformlarda yerini alan, Gloss Müzik imzalı özel albümü "AHENK 432"nin gala konseri, 14 Ekim Cumartesi günü Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleşecek.

Türkiye'de yaşanan, tüm ülkeyi ve dünyayı yasa boğan, 6 Şubat depreminin ardından oluşturulan, albümdeki 11 eserin 432 frekansı ile kaydedildiği albüm; ülkemizde bu tarzda tek ve ilk eser olma özelliğini taşıyor.

Akbar, hem 440 Hertz titreşim hızı ile ayarlanmış geleneksel konser piyanosu hem de 432 Hertz’e ayarlanmış elektronik kuyruklu piyano ile dönüşümlü olarak performans sergileyerek kendisi için de bir ilke imza atıyor olacak.

Doğanın ritmiyle bizi buluşturan Ahenk 432 albümüyle sanatseverleri büyüleyen Anjelika Akbar, gala konseri için oluşturduğu repertuarında, albümde yer alan eserlerin yanı sıra; aynı duyguyu ve konsepti yansıtan başka eserlere de yer verecek. Bunların arasında daha önce hiç yayınlanmamış ve canlı olarak çalınmamış iki beste de yer alacak. Gecenin sürpriz konukları Akbar ile aynı sahneyi paylaşacaklar.

Bu özel performansa zaman zaman eşlik edecek görüntüler, aynı zaman da albümün de videografisini gerçekleştiren Yurek Akbar tarafından oluşturuldu.

Türk manevi kültüründen eserler ve Vavilov, Krilatov gibi Sovyet döneminin önemli bestecilerinin uyarlamalarını bir araya getiren albümün gala konserinde sanatçı, bir kez daha müziğiyle, duygularımıza ve insanların ahenkli gelişmelerine daha fazla fırsat tanıyarak, bünyesini doğaya daha yakın tutan performansıyla müziğin iyileştirici gücü üzerinden bedenimize dokunacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.