Ünlü ilahiyatçı Yusuf Kavaklı kimdir, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi, neden öldü?

Ünlü ilahiyatçı Yusuf Kavaklı kimdir, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi, neden öldü?
İlahiyatçı Yusuf Kavaklı Hocanın vefatının ardından hayatı ve biyografisi, tanımayan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yusuf Kavaklı kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı, hastalığı neydi? İşte tüm bu soruların cevapları...

Bir süredir yakalandığı kanser hastalığı ile mücadele eden İlahiyatçı Yusuf Kavaklı Hoca'nın birlikte program yaptığı sunucu Nur Viral, Kavaklı'nın ölüm haberini büyük bir üzüntüyle duyurdu. Kavaklı'nın vefat haberinin ardından yaşamı merak konusu oldu. Peki konuk olarak yer aldığı programlarda dini konular ile soruları yanıtlayan Yusuf Kavaklı kimdir?

YUSUF KAVAKLI KİMDİR?

1946 senesinde Sivas'ta dünyaya gelen Yusuf Kavaklı, ilkokulu doğduğu köyde okumasının ardından, 1970 senesinde İstanbul İmam Hatip Lisesi'nden, 1974 senesinde de İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü'nden mezun olarak eğitimini tamamladı.

Çalışma hayatına 24 Ağustos 1966 tarihinde Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Cami’de İmam-Hatip başlayan Kavaklı, 1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika'da din eğitmeni olarak görevlendirildi.

Türkiye'ye 1987 senesinde dönüş yapan Kavaklı, bir süre Silivri Merkez Vaizi olarak çalıştıktan sonra Küçükçekmece'ye kurucu müftü olarak atandı. 14 sene bu görevi yerine getiren Kavaklı, ardından, 2004 yılında İstanbul İl Müftü Yardımcılığına tayin edildi. 2011 senesinde emekli olan Yusuf Kavaklı, muhtelif televizyon programlarına konuk olarak dini soruları cevaplandırdı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.