Murat Türkyılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli?

Murat Türkyılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli?
Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik çok konuşulan ifadeleri ile dikkat çeken Murat Türkyılmaz kim?

Cansev Temuçin - İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Sözcüsü olarak görev yapan Murat Türkyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik sosyal medya paylaşımları ile dikkat çekmişti. Twitter hesabından, “İmamoğlu ile seçimden sonra ilgileneceğiz” diyerek büyük ses getiren bir mesaj paylaşan Murat Türkyılmaz bir anda dikkat çekmişti. Paylaşımın ardından vatandaşlar Murat Türkyılmaz’ın kim olduğunu, siyasi kariyerine ve mesleğini merak edip araştırmaya başladı. İşte Murat Türkyılmaz’ın hayatı ve hakkında tüm merak edilenler…

Murat Türkyılmaz kimdir?

Murat Türkyılmaz, 20 Aralık 1978 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimlerini Manisa Salihli’de bulunan İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Lisans eğitimini 2000 yılında başladığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Türkyılmaz, mezun olduktan sonra serbest avukat olarak görev yaptı. Yüksek lisans eğitimini, 2003 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde AB Hukuku ve 2011 yılında Marmara Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nde aldı. İngiltere’de bulunan Oxford’da yabancı dil eğitim gördü.

Siyasi kariyeri

Politika kariyerine 2002 yılında AK Parti Pendik Kurucu Gençlik Kolları Başkanı olarak başladı. Daha sonra 2009 yılında Pendik Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Belediye Encümenliği, Hukuk Komisyon Başkanlığı ve Meclis Başkan Vekilliği yaptı. 2014 yılında Pendik İBB Meclis Üyeliğine seçildi. AK Parti İBB Meclis Grup Başkan Vekili Yardımcısı olarak faaliyet gösterdi. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Komisyonunda çalıştı. 2019 yılında düzenlenen yerel seçimlerde yeniden Pendik ve İBB Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Halen Pendik Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve İBB AK Parti Grup Sözcülüğü görevini yürütmektedir.

Murat Türkyılmaz ne iş yapıyor?

‘Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ adlı bir kitabı bulunan Türkyılmaz, serbest avukatlık ve arabuluculuk yapmaktadı.

Murat Türkyılmaz evli mi?

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev yapan Murat Türkyılmaz evli ve üç çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.