Michael Kuyucu kimdir?

Michael Kuyucu kimdir?
Akademisyen ve radyo ve televizyon programcısı Michael Kuyucu’nun kim olduğu merak konusu oluyor…

Yaptığı radyo ve televizyon programlarının yanı sıra akademisyen kimliğiyle de tanınan Michael (Mihalis) Kuyucu’nun kariyeri, eğitim hayatı ve çalışmaları merakla araştırılıyor.

Michael (Mihalis) Kuyucu kimdir?

Akademisyen ve medya profesyoneli olan Michael (Mihalis) Kuyucu, Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngiliz Ana Bilim Dalında, yüksek lisansını Yeditepe Üniversitesi Pazarlama Ana Bilim Dalında – MBA Derecesi ile doktorasını ise Marmara Üniversitesi İletişim Bölümleri Medya Ekonomisi ve İşletmeciliği ana bilim dalında aldı.

Michael Kuyucu nerelerde çalıştı?

2017 yılında İletişim uygulamaları alanında doçentlik unvanını alan Kuyucu, 1994 yılından beri medya endüstrisinde yönetici ve radyo & TV programcısı olarak çalışmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi’nin kuruluş aşamasından itibaren on beş yıl öğretim üyeliği yapan Michael Kuyucu bugüne kadar Alem Fm – Radyo D – Süper Fm – Metro Fm – Radyo Klas – Radyo Mega – Number One Türk – TRT Radyoları- Best Fm – RS FM ve CRI TÜRK gibi radyolarda yöneticilik ve radyo programcılığı yaptı.

Michael Kuyucu televizyon kariyeri

Televizyon kariyerine Eko TV’de başlayan Kuyucu, TRT – Number One TV – Uçan Kuş TV , TRT Müzik gibi kanallarda televizyon programcılığı yaptı. Radyo ve Televizyon Programcılığının yanında Alem Fm Grubu – Doğan Medya Grubu – Doğuş Grubu - Canwest Medya – Number One Medya Grubu – Best Medya – CRI TÜRK (China Media Group) ‘ta üst düzey yöneticilik genel müdür ve CEO görevlerinde bulundu.

2024 yılı itibariyle Number One Türk TV ve Number One Türk FM’de “Medya Gündemi”, Radyo BİR’de “Müzik Habercisi” ve “Akademik Bakış” programlarını hazırlayıp sunmaktadır. DAMGA ve Yeni Birlik Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kuyucu, aynı zamanda Müzik Habercisi (www.muzikhabercisi.com) adlı müzik haber & multimedya dijital platformunun kurucu ortağıdır.

Mihalis (Michael) Kuyucu yurt dışında Yunanistan’da “Number One Greece” adlı TV kanalının yayın danışmanlığını görevindedir.

2003 yılından beri değişik üniversitelerde dersler veren Michael (Mihalis) Kuyucu son iki yılda, “Radyo Uygulamaları” -“Medya Ekonomisi” – “Radyo & TV Programcılığı” - “Basın İşletmeciliği” - “Müzik Endüstrisi Uygulamaları” – “Müzik Pazarlaması ve Sosyal Medya Yönetimi” ,”Dijital Medya Yayıncılığı” gibi dersleri vermektedir. Yüzün üzerine makale ve bildiri yazan Kuyucu, şu ana kadar on üç kitaba imza atmıştır.

Tüm Akademik yayınlarını ve sektörel kişisel çalışmalarını www.michaelkuyucu.education portalında paylaşmaktadır. Kuyucu İstanbul Aydın Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, İstanbul Galata Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, MEF Üniversitesi gibi üniversitelerde çeşitli dersler vermiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.