Mehmet Uçum kimdir, nereli, kaç yaşında?

Mehmet Uçum kimdir, nereli, kaç yaşında?
Seçimlerle ilgili yaptığı “darbe” çıkışı ile dikkatleri üzerine toplayan Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı Mehmet Uçum’un kim olduğu araştırılıyor.

Cansev Temuçin - 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili yaptığı “darbe” çıkışı ile dikkat çeken Mehmet Uçum’un hayatı ve kariyeri büyük bir merak konusu oldu. Peki Cumhurbaşkanlığı Hukuk Başdanışmanı olarak görev yapan Mehmet Uçum kaç yaşında, nereli, hangi okuldan mezun? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Mehmet Uçum kimdir?

19 Mayıs 1965’te Kars’ta dünyaya gelen Mehmet Uçum, evli ve bir çocuk babasıdır. Lisans eğitimini, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Uçum, yüksek lisansını ve doktorasını da İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümünde tamamladı. Eğitimini tamamladıktan serbest avukat olarak çalışmaya başlayan Mehmet Uçum, İstanbul Barosu’na bağlı olarak görev yaptı. Baro bünyesinde; Çalışma Hukuku Komisyonu Kuruculuğu ve Başkanlığı, Adli Yargıda Yolsuzluk Araştırması Proje Koordinatörlüğü, Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıpları Araştırma Projesi Koordinatörlüğü, Deprem ve Hukuk Çalışmaları Koordinatörlüğü, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Kurucu Üyeliği ve Sözcülüğü, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Kurucu Üyelik ve Sözcülüğü gibi görevlerde bulundu.

TMK mağduru çocuklarla ilgili hukuki çalışmalar yürüttü. Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı Platformu ve Yeni Anayasa Platformu kurdu, sözcülüğünü üstlendi. TESEV üyesi olan Kurum, TESEV'in Anayasa İzleme Raporlarının yazarları arasında bulundu. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Üyesi olarak çalışmalarını yürüttü. Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneğinin (PODEM) Kurucu Başkanlığını ve üyeliğini yaptı. TBMM’de 25. Dönem Kars Milletvekili olarak görev yaptı. Halen Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak görev yapmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.