Kurt Cobain kimdir? Kaç yaşında intihar etti?

Kurt Cobain kimdir? Kaç yaşında intihar etti?
Grunge müziğin en büyük temsilcilerinden Nirvana'nın solisti Kurt Cobain kimdir?

Cobain kaç yaşında, nasıl intihar etti, hangi gruplardan etkilendi, Courtney Love ile evliliği nasıl gidiyordu? Nirvana'nın kurucularından şarkıcı ve gitarist Kurt Cobain hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde...

kurtcobainkapak-16-9-1522915375.webp

KURT COBAIN KİMDİR?

Kurt Donald Cobain, 20 Şubat 1967 doğumlu Amerikalı şarkıcı-söz yazarı, müzisyen ve sanatçıydı ve 5 Nisan 1994'te intihar etti. Nirvana grubunun solisti ve solo gitaristiydi.

Cobain, 1985'te Kris Novoselic ile birlikte Nirvana'yı kurdu ve ilk albümleri Bleach'i 1989'da bağımsız plak şirketi Sub Pop'ta yayınladı. Grubun ikinci albümü Nevermind, DGC Records ile anlaştıktan sonra 1991 yılında piyasaya çıktı ve Smells Like Teen Spirit ile çığır açan bir başarı elde etti. Nevermind'ın başarısının ardından, Nirvana X Kuşağı "öncü" olarak, Cobain ise "kuşak konuşmacısı" olarak anıldı. Bununla birlikte, medyanın Cobain'in kişisel sorunlarına sık sık ilgi göstermesi ve mesajlarının halk tarafından yanlış anlaşılması, onu sık sık kızdırdı ve öfkelendirdi. Nirvana, son stüdyo albümleri In Utero (1993) ile izleyicilere meydan okudu.

Hayatının son birkaç yılında Cobain, uyuşturucu bağımlılığı, itibarı ve imajı ve kendisini ve eşi Courtney Love'ı çevreleyen baskılarla mücadele etti. Ayrıca, sonraki yıllarında hastalık ve mide ağrıları ile boğuştu. 8 Nisan 1994'te Cobain, Seattle'daki evinde ölü bulundu. Resmi açıklamada, adamın av tüfeğiyle kendini başından vurduğu belirtildi. Hangi koşullar altında öldüğü kamuoyunda geniş çapta tartışıldı. Nirvana, yalnızca ABD'de 25 milyondan fazla ve dünya çapında 50 milyondan fazla albüm sattı.

ÖLÜMÜNÜN ARKA PLANI NEYDİ?

Kurt Cobain, 1990'ların en etkili gruplarından ve tüm zamanların en çok satan gruplarından biri olan Amerikan grunge rock grubu Nirvana'nın solisti ve gitaristiydi. Hayatının çoğu boyunca, Cobain, teşhis edilmemiş kronik bir mide rahatsızlığı nedeniyle kronik bronşit ve yoğun ağrıdan muzdaripti. Ayrıca alkolizm ve depresyona eğilimliydi ve düzenli olarak uyuşturucu ve uçucu madde kullanıyordu. Cobain'in kendilerini silahla öldüren iki amcası vardı.

3 Mart 1994'te Cobain, aşırı dozda ağrı kesici aldıktan sonra Roma'da hastaneye kaldırıldı. Yönetim ajansı Gold Mountain Records, aşırı dozun tesadüfi olduğunu, grip ve yorgunluktan muzdarip olduğunu söyledi. Ancak Cobain'in eşi Courtney Love daha sonra bunun bir intihar girişimi olduğunu söyledi: "50 hap aldı. Muhtemelen kaç tane aldığını unuttu. Ama kesin bir intihar dürtüsü vardı.'' ifadelerini kullandı. Tüm bu olayların ardından Cobain'in hemşire olan kuzeni Beverly, ailede intihar öyküsü olduğunu ve Cobain'e dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ile bipolar bozukluk teşhisi konduğunu söyledi.

KURT COBAIN ÖLÜMÜ

8 Nisan 1994'te Amerikalı rock grubu Nirvana'nın solisti ve gitaristi Kurt Cobain, Seattle, Washington'daki evinde ölü bulundu. Üç gün önce 5 Nisan'da öldü. Seattle polisi, Cobain'in pompalı tüfekle bulunduğunu, başından gözle görülür bir kurşun yarası olduğunu ve yakınlarda bir intihar notu bulunduğunu söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.