Jesse Eisenberg Asher kimdir, nereli, kaç yaşında ?

Jesse Eisenberg Asher kimdir, nereli, kaç yaşında ?
Jesse Adam Eisenberg Amerikalı aktör, yazar, oyun yazarı ve komedyen. Oyunculuğa ilk kez 1999 yılında Get Real dizisi ile başlamıştır. 2002 yılında Roger the Rogue adlı komedi filminde başrol oynadı.

Berrin Yeşiltepe - Club of Emperors (2002), psikolojik gerilim filmi The Village (2004), komedi filmi The Squid and the Whale (2005), kara komedi The Living Wake (2007) dizilerinde rol almıştır. drama filmi Köy. Charlie Banks'in Eğitimi (2007). ) devam etti. Eisenberg, The Living Wake filmindeki rolüyle 2007 Vail Film Festivali Yükselen Yıldız Ödülü'nü kazandı.

2009'da, her ikisi de Eisenberg için büyük beğeni toplayan komedi filmi Adventureland ve korku komedisi Zombieland'de rol aldı. Daha sonra En İyi Erkek Oyuncu dalında BAFTA, Altın Küre ve Akademi Ödülü adaylığı aldığı The Social Network'te (2010) Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i canlandırdı. Aynı yıl 2010 Sundance Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'ne aday gösterilen Holy Rollers filminde de rol aldı. Eisenberg, Ekim 2011'de Off-Broadway yapımı Asuncion ile oyun yazarı olarak ilk çıkışını yaptı.

Kariyeri

Eisenberg ilk kez 1999-2000'de yayınlanan komedi-drama dizisi Get Real'de rol aldı. Ardından birçok filmde rol aldı. Roldeki performansıyla birçok ödüle aday gösterildi ve diğer oyuncularla birlikte San Diego Yahudi Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü ve En İyi Erkek Oyuncu dalında Gotham Ödülü'nü kazandı. 2009'da eleştirmenlerce beğenilen komedi Adventureland ve korku-komedi Zombieland'de rol aldı. 2010 yılında En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre ve Oscar adaylığı aldığı The Social Network filminde Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i canlandırdı.
Aynı yılın ilerleyen saatlerinde, Sundance Film Festivali'nde Büyük Jüri Ödülü'ne aday gösterildiği Holy Rollers filminde rol aldı. 2011 yapımı 'Hızlı Soygun' filminde rol aldı. Ayrıca 2011 yapımı Rio filminin İngilizce versiyonunda Blue'yu seslendirdi ve aynı karakteri serinin devamı olan Rio 2'de seslendirecek. 2013 yılında Sihirbaz Çetesi adlı sinema filminde rol almıştır.

Kişisel hayatı

Eisenberg kedileri sever ve hayvanları beslemekle ilgilenir. Ayrıca hayvan hakları grubu Farm Sanctuary ile de ortaklık yapıyoruz. Eisenberg, obsesif kompulsif bozukluktan muzdarip olduğunu söyledi. Ayrıca New York'ta bisiklet sürmeyi sevdiğini söyledi.

Jesse Eisenberg Asher

Doğum : Jesse Adam Eisenberg
5 Ekim 1983 (39 yaşında)
Queens, New York, ABD
Milliyet : Amerikalı
Meslek : oyuncu
Etkin yıllar : 1996'dan beri

Jesse Eisenberg boyu ve kilosu

Jesse Eisenberg, 1,71 cm boyunda ve 60 kilodur.

Jesse Eisenberg sevgilisi - eşi

Jesse Eisenberg, Anna Strout ile evlidir.

Jesse Eisenberg filmleri

Sihirbazlar çetesi, Zombie land, American ultra, batman v superman: adaletin şafağı, yaz aşkı ve kod adı: hummingbird.

jess-3.png

jess-6.jpg

jess-7.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.