İpek Özkal Sayan kimdir? Eşi Sinan Sayan kimdir

İpek Özkal Sayan kimdir? Eşi Sinan Sayan kimdir
Memleket Partisi Parti Sözcüsü, Kamu Politikaları ve Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İpek Özkal Sayan'ın hayatına dair bilgiler merak konusu oldu ve hakkında birçok sorgulama gerçekleştiriliyor. Peki, İpek Özkal Sayan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve eşi kimdir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

HABER MERKEZİ - Memleket Partisi Parti Sözcüsü, Kamu Politikaları ve Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İpek Özkal Sayan'ın hayatına dair bilgiler merak konusu oldu ve hakkında birçok sorgulama gerçekleştiriliyor. Peki, İpek Özkal Sayan kimdir? Kaç yaşında, nereli ve eşi kimdir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.



İpek Özkan Sayan kimdir?

İpek Özkan Sayan, Memleket Partisi'nin kurucu üyelerinden biri olmakla birlikte merkez yönetim kurulu üyesidir.  Şu anda da Memleket Partisi Kamu Politikaları ve Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. 21 Haziran 2022 tarihinden itibaren ise partinin sözcülüğüne atanmıştır.

Ankara'da doğmuştur. Lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlamıştır. Türkiye’de “Sağlık Sektörü Örneğinde Devletin Küçültülmesi ve Etkenleştirilmesi Çalışmaları” adlı teziyle Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Yüksek Lisans Programı’ndan mezun olmuştur. Akabinde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilimleri Bölümü'nde başladığı Doktora Programı'nı “Türkiye’de Kamu Personel Sisteminin Gelişimi” teziyle tamamlamıştır. Halen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde Profesör kadrosunda görev yapmakta olan İpek Özkal Sayan, iyi derecede İngilizce ve orta derecede İtalyanca bilmektedir.


 

İpek Özkan Sayan'ın eşi Sinan Sayan kimdir?

İpek Özkan Sayan'ı son günlerde gündeme getiren olay ise eşinin konumu ve çalıştığı şirket oldu. İddiaya göre, Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan’ın eşi Sinan Sayan hükümete yakın 5’li çete olarak adlandırılan Kolin’de üst düzey yönetici olarak çalışıyor.

Sinan Sayan, 1999 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi 16 yıl boyunca Borusan Makina ve Güç Sistemleri'nde çalştı. 2017'de Kolin İnşaat'ta çalışmaya başladı.

Sayan işle ilgili kendini tanıttığı bir sitede KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. A.Ş.'de çalıştığını belirtmiş.

Ankara Kuşu adlı kullanıcının yaptığı paylaşımlar şu şekilde:

100420230821444677523_1
100420230821444677523_2 (1)
100420230821444677523_2

100420230821444677523_3

İpek Hanım, eşiniz beşli müteahhit olarak bilinen Kolin’de yönetici olarak mı çalışıyor? Yoksa isim benzerliği mi?

Fotodaki kişi ile Kolin’de çalışan kişi aynı kişiyse Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan hanımın eşi Sinan Sayan hükümete yakın ve beşli müteahhit olarak bilinen Kolin’de üst düzey yönetici. Kişiler aynı değilse hem İpek hanımefendiden, hem eşinden, hem de Memleket Partisi’nden özür diliyorum.

Muhalefet, AKP iktidarında büyüyen Cengiz Holding, Limak Holding, Kalyon Grup, Kolin Holding ve Makyol Grubu’nu kapsayan şirketler grubunu ‘”Beşli çete” olarak adlandırıyor. Bu şirketler dünyada en fazla devlet ihalesi alan 10 şirket arasına da girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum