Hulki Cevizoğlu kimdir? Ak Parti Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu kaç yaşında ve nereli?

Hulki Cevizoğlu kimdir? Ak Parti Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu kaç yaşında ve nereli?
Hulki Cevizoğlu Ak Parti Milletvekili Adayı oldu. Peki Ak Parti Milletvekili Adayı Hulki Cevizoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Ali Ozan Birerdinç - Hulki Cevizoğlu İstanbul 1. Bölge 6. sıradan AK Parti Milletvekili Adayı oldu. Bununla birlikte Hulki Cevizoğlu hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki Hulki Cevizoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? Türk gazeteci, yazar ve televizyon programcısıdır. Hulki Cevizoğlu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 'Siyaset Bilimi' eğitimi aldı. Sonrasında İşletme alanında yüksek lisansını tamamladı. 2019'da Maltepe Üniversitesi'nde Sosyoloji doktorası yaptı. İşte Hulki Cevizoğlu hakkında detaylar...

HULKİ CEVİZOĞLU KİMDİR?

1 Mayıs 1958'de Giresun'da doğumlu Hulki Cevizoğlu 64 yaşındadır. Aslen Tirebolu kökenlidir. Ceviz Kabuğu programı ile başarı elde etti.

Hulki Cevizoğlu 1981 senedinse Hürriyet'te gazeteciliğe başladı ve aralıksız 8 sene boyunca çalıştı. Ardından çeşitli kuruluşlarda muhabir ve yönetici olarak görev yürüttü. Gazete, program alanında önemli çalışmalara imza attı.

Başkent Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümünde Sosyal ve Kültürel Antropoloji dersi verdi.

22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 23 Kasım 2009'da Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Kurucu Genel Başkanı oldu, ancak görevinden 39 gün sonra 13 Ocak 2010'da istifa etti.

2011 Türkiye genel seçimlerinde Ankara 1. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı oldu. Bu seçimlerde adaylık için önce CHP'ye başvurdu ancak listeye alınmadı.

Haziran 2015 genel seçimlerinde ise Vatan Partisi'nden İzmir 1. Bölge'den milletvekili adayı oldu.

Doç. Dr. Hulki Cevizoğlu evli ve 1 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.