Dünden Bügüne Robert John Downey Jr Kimdir ?

Dünden Bügüne Robert John Downey Jr Kimdir ?
Bu, Demir Adam'la birlikte hayatta yön bulan ve mutluluğu aramaya devam eden yenilmez bir savaşçı olan aktör Robert John Downey Jr.'ın hayat hikayesidir.

Berrin Yeşiltepe - Bazı insanlar için kırgınlık, hayat başlamadan önce doğar. Kırgınlıklar, talihsizlikler, değişebilirler ve asla değişmezler...

Robert, bu şekilde doğan birçok isimden sadece biri... bugün hepimizin onu tanıdığı ve sevdiği mücadeleci ruhu sayesinde. Yazdıklarım, varlıkların değil de yok olan yaşamların öyküsü olsaydı, bu çok ayıp olurdu ve doğru olurdu. Çünkü dediğin gibi insanlar da yenilme tehlikesiyle karşı karşıya. Ama gerçek şu ki, ölene kadar savaşmak muhtemelen en güzel beceridir...

Robert'ın babasıyla hiçbir ilişkisi yoktu. Bu hayatının değişmez bir gerçeğiydi ama çözüm bundan vazgeçmemekti. Ancak hayatı boyunca birçok şeyi değiştirmek ve öğrenmek zorunda kalmıştır. O da düşebilir, her şeyi öğrenebilir, uygulayabilir, başarısız olabilir, kaybedebilir, tekrar pratik yapabilir ve tekrar tekrar kaybedip tekrar deneyebilir...

Yani tüm cümlelerim Robert'ın boyun eğmez kalbine bir armağan...

Çocukluğu

robert-dawney-1226.webp

Robert, 4 Nisan 1965'te New York'ta Alman bir anne ve Yahudi bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası bir aktör, yazar ve yönetmen olan 'Robert Downey Sr.' idi. Annesi dansçı ve şarkıcı 'Elsie Ford' idi.

Robert'ın hayatındaki birçok şey, babası yüzünden erken başladı. o beş yaşındaydı. Robert, babasının yönettiği yeraltı filmi Pound'da kukla olarak yer aldı. Hayat küçük yaşta küçük bir oyuncak bebek olarak başladı.

Robert ilginç bir çocukluk geçirdi ve o günler onun geleceğini yansıtıyordu. Babası ona ilk kez henüz altı yaşındayken esrar verdi. Bu ilk adım, hayatı boyunca ona eşlik etmelidir. Sekiz yaşında bir kokain bağımlılığı geliştirdi. Bağımlılığından kurtulması 35 yılını alacaktı. Yarısını bile bilmiyoruz ama Robert, erkek olmanın nasıl bir şey olduğunu anlamadan büyüdü.

Ailesi, o 11 yaşındayken boşandı. Şimdi ise tam anlamıyla hayatının merkezine oturan, davetsiz ve ısrarcı bir misafirdi. Hiçbir okul onu kabul etmedi. Robert ne yaşarsa yaşasın, kalbinin bir yerinde pusuda bekleyen çocuksu yanını asla bırakmadı. Müzik yeteneği vardı. Saturday Night Live grubuna katıldığında 20 yaşında bir çocuktu.

Belki de Robert arkadaşlarıyla takılamıyordu. Ya da belki de hazırlandığım maçtan dolayı zihinsel olarak çok yorgundum...

Oyunculuk kariyeri

Oyunculuk kariyerine 18 yaşında başlayan Robert, Baby It's You filminde 5 yaşındaki oyuncak bebek rolü dışında 'Stewart' karakterine hayat vermiştir. Çok başarılı bir performanstı. Bir sonraki adım iki yıl sonra gerçekleşti. Robert, Saturday Night Live adlı TV programında konuk oyuncu olarak yer aldı.

Ayrıca 1986 yapımı Back to School filminde rol aldı. 1987 yapımı Less Than Zero filmiyle ünlendi. Genç bir uyuşturucu bağımlısını oynadı. Elbette ticari bir başarısızlıktı, ancak kendisine bir isim yaptı.

Hayal kırıklığı yaratan bir başlangıçtı ama adım adım ilerleme kaydettik. Daha sonra Air America ve Soapdish gibi harika eserler yazdı. 1992 yılında "Chaplin" filminde Charlo rolünü oynadı ve geride Robin Williams gibi isimler bıraktı. Charlie Chaplin rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi.

robert-dawney-6537.webp

Özel Hayatı

Robert iki kez evlendi. İkinci evliliği bitene kadar uyuşturucuyla olduğu kadar kadınlarla da arası iyiydi.

1984'ten 1991'e kadar aktris Sarah Jessica Parker ile uzun süreli bir ilişkisi oldu. Ancak ilk evliliğini 29 Mayıs 1992'de "Deborah Falconer" ile yaptı. Bu evlilikten "Indio Falconer Dhoni" adında bir çocuk dünyaya geldi. Evlilikleri 26 Nisan 2004'te sona erdi.

Robert'ın hayatında bir şeylerin ters gitmesinin tek bir nedeni vardır.
ilaç. Sorunu tek başına ya da hayatına kattığı insanlarla çözemeyeceği açıktır. Bunu başarmak için hayatta güç gerekiyordu. Kalpten fışkıran güç, yürekten işleyen güç. İlk karısıyla uzun yıllar birlikte yaşadığı Sarah'yı elbette sevmişti. Ama bir şeyler ters gitti. Sevmek aynı zamanda sevdiğiniz kişiyi olduğu gibi kabul etmemek anlamına da gelebilir. Çünkü Robert kendine zarar verdi. Onu seven ama olduğu gibi kabul etmeyen bir isim 2003 yılında alındı.
"Susan Levin". Susan yapımcıydı.

Deborah ile olan evliliği dağıldı. bitti. Artık boşanmıştı... Robert, Susan'a evlenme teklif etti. Ama Susan anlayışlıydı ve Robert'ın önünde bir dağ gibi güçlü duruyordu.
"Uyuşturucuyu bırakana kadar seninle evlenmeyeceğim" diye yanıtladı.

Robert sonunda bir yaşam kararı verdi ve bu sefer gerçekten uyuşturucudan kurtulmuştu. Fani aşk bazen ruha pusula olabiliyor...

Bu evlilikten 'Exton Elias Downey' adında bir çocuk dünyaya geldi. Evli kalırlar ve Robert'ın oğlu Indio ile Beverly Hills'te yaşarlar.

robert-dawney-4077.webp

  • Tam Adı : Robert John Downey
  • Doğum Tarihi : 4 Nisan 1965 (51 yaşında)
  • Sevgilisi : Susan Downey
  • Güneş Burcu : Koç
  • Doğum Yeri (Nereli) : New York / Birleşik Devletler
  • Göz Rengi : Kahverengi
  • Doğal Saç Rengi : Koyu Kahverengi
  • Kilosu : 76
  • Boyu : 1.74 m veya 174 cm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.