CHP MYK üyesi Hasan Efe Uyar kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

CHP MYK üyesi Hasan Efe Uyar kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor?
CHP’nin yeni MYK’sında yer alan en genç isimlerden biri olan Hasan Efe Uyar’ın hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor.

Cansev Temuçin – Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni Merkez Yürütme Kurulu belli oldu. Açıklanan yeni CHP MYK’da yer bulan isimler vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Partinin yeni yönetim kadrosunda en fazla dikkat çeken isimlerden biri de Hasan Efe Uyar oldu. Uyar’ın hayatı, nereli olduğu, yaşı ve okuduğu okullar merakla soruşturuluyor. İşte Hasan Efe Uyar’ın yaşamına dair merak edilenler…

Hasan Efe Uyar kimdir?

Hasan Efe Uyar, CHP MYK’da işçi sendikaları, STK ve meslek kuruluşlarından sorumlu üye olarak görev yapacak. Uyar, 1991 yılında Amasya’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Tokat Erbaa’da tamamlayan Uyar lisans eğitimini ise İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde 2014 yılında tamamladı. 2010 yılında CHP Erbaa Gençlik Kolları Başkanı oldu. Üniversite eğitimi boyunca, İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı, Üniversite Senato ve Yönetim Kurulu üyelikleri gibi görevleri üstlendi. İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku alanında Yüksek Lisans Eğitimini sürdüren Uyar, aynı zamanda kendine ait hukuk bürosunda mesleğine devam etmektedir.

27. Dönem’de CHP’nin Tokat 2. sıra milletvekili olarak seçimlere giren Hasan Efe Uyar, CHP PM üyesidir. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi de olan Uyar, 5 Haziran 2023 günü açıklanan yeni CHP MYK’da işçi sendikaları, STK ve meslek kuruluşlarından sorumlu üye olarak yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.