Camdaki Kız “Laz Kızı” kim, kaç yaşında, nereli?

Camdaki Kız “Laz Kızı” kim, kaç yaşında, nereli?
Perşembe akşamları Kanal D ekranlarında yayınlanan Camdaki Kız dizisine sürpriz bir isim dahil oldu.

Fatma Müge Yücetürk - Camdaki Kız dizisine taze kan! Haziran ayında final yaparak ekranlara veda etmeye hazırlanan Camdaki Kız dizisine genç ve güzel bir isim katıldı. 

Camdaki Kız dizisine “Laz Kızı” damga vurmaya hazırlanıyor. Birsen Altuntaş’ın haberine göre, beğenilen dizide “Laz Kızı” karakterine oyuncu ve şarkıcı Alya hayat verecek. Haberin duyulmasının ardından, diziye yeni katılan bu karakteri canlandıran kişinin hayatı ve kariyeri de Camdaki Kız dizisinin hayranları tarafından araştırılmaya başlandı. Peki “Laz Kızı” kim? Camdaki Kız “Laz Kızı” Alya kaç yaşında, evli mi, Instagram hesabı var mı? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Camdaki Kız Alya “Laz Kızı” kimdir?

Kanal D’nin sevilen dizisi “Camdaki Kız”da kilit bir rol olan “Laz Kızı”na hayat vermeye hazırlanan Alya, 13 Temmuz 1990 tarihinde dünyaya geldi. 32 yaşındaki Alya yengeç burcu. Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarında tamamladı. Flüt ve klasik müzik eğitimleri aldı, Avrupa’da ve Türkiye’de dereceler elde etti. Piyano ve 2 yıl opera eğitimi gördü. Dil eğitimi için Amerika’ya gitti. Berklee’de %60 burs kazanan Alya, Los Angeles Film Akademisi’nde “Ses Mühendisliği ve Müzik Prodüktörlüğü” üzerine burslu eğitim aldı. Kariyerine İngilizce şarkılar yazarak başlayan Alya, daha sonra Ozan Doğulu’nun orkestrasında yer aldı. “Efsane” adlı ilk teklisi ile müzik piyasasına giriş yaptı. 2019 yılında Galatasaray için Galatasaray Şampiyonluk Marşı ve “Kupalara Layıksın Sen” marşlarını besteledi, takımın şampiyonluk kutlamalarında şarkı söyledi. Şarkıcılık kariyerine de devam eden Alya’nın, 2023 yılının başında çıkardığı “Kamyon” şarkısı YouTube’da 7 milyon görüntülenmeye ulaştı.

Camdaki Kız Alya “Laz Kızı” Instagram hesabı var mı?

Şarkıcılıkla başlayan kariyerine oyunculuk yaparak devam eden Alya’nın 104 bin takipçiye sahip bir Instagram hesabı bulunuyor. Kullanıcı adı @alyaofficial olan hesapta 500’e yakın gönderisi bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.