Ahat Andican kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne?

Ahat Andican kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne?
İYİ Parti’den istifa etmesi üzerine kariyeri ve yaşamı büyük merak konusu olan Ahat Andican kimdir?

Fatma Müge Yücetürk - Kurucularından olduğu İYİ Parti’den istifa ettiğini duyuran Ahat Andican büyük ses getirdi. İstifa haberinin duyulmasının ardından eski devlet bakanı ve milletvekili olan Andican’ın hayatı da araştırılmaya başlandı. Peki Ahat Andican kimdir, ne iş yapıyor, nereli, eşi kim? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Ahat Andican kimdir?

1 Nisan 1951 tarihinde Afganistan’ın Kunduz şehrinde dünyaya gelen Andican, 1953 yılında Türkiye’ye geldi. Akşehir’e yerleşerek ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1968 yılında girdiği Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1974’te mezun olarak doktor oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'na asistanlık yaptı. 1980’de Genel Cerrahi Uzmanı, 1984’te Doçent ve 1991 yılında ise profesör olmaya hak kazandı. 1984’te Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneğini yeniden kurarak dernek başkanlığını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Öğretim Üyeliği pozisyonunda bulundu. 2003 ile 2016 yılları arasında Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği yaptı.

Ahat Andican siyasi kariyeri

TBMM’nin 20. ve 21. dönemlerinde Anavatan Partisi’nden milletvekili seçilerek siyaset hayatına başladı. 55. Hükümette devlet bakanlığı ve hükümet sözcülüğü görevlerinde bulundu. 2015 seçimlerinde MHP’den İstanbul 2. bölgeden milletvekili adayı oldu. Daha sonra geçtiği İYİ Parti ile katıldığı 2018 seçimleri sonucunda İstanbul milletvekili seçildi. İyi Parti TBMM Grup Başkanlığı yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan Andican’ın İstanbul Başakşehir’de adını taşıyan bir okul vardır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.