Yalanlara sığınmayın!

Yalanlara sığınmayın!
Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel'in açıkladığı borç tablosuna çok sert tepki gösteren eski Başkan Mesut Üner, önemli açıklamalarda bulundu.

Çatalca Eski Belediye Başkanı Mesut Üner, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Erhan Güzel'in belediyenin borçları hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Güzel, belediyenin toplam borcunun 1 milyar 120 milyon olduğunu açıklamış, barç tablosunu pankart yaptırıp belediye binasına asmıştı. AK Parti İlçe Başkanı Levent Özkan ve MHP İlçe Başkanı Recep Yılmaz'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Üner, “1998'den beri siyasetin içindeyim. Hiçbir zaman siyasetin bu kadar kirlendiğini görmemiştim. Bir 5 yıl için kendilerinden önceki 5 yıla ilişkin çeşitli algılar yapıyorlar. Bir kalemle, bir pankartla bizim 5 yıl yaptıklarımızı sileceklerini zannediyorlar” dedi.

Borcunuzu ödedik

“Ben gerekirse 5 kere de söyleyeceğim” diyerek konuşmasını sürdüren Üner, “2019'da bütçemiz 89 milyondu. Dolar karşılığı 16 milyon dolardı. 2019'da borç ise 25 milyon dolardı. TL karşılığı da 810 milyondu. Eski parayla 810 trilyon. O günkü aldığımız borç. Biz 2024'te ne bıraktık? 37 milyon dolar bir bütçe bıraktık. Yani 16 milyon dolardan aldık bütçeyi, 37 milyon dolara çıkardık. Aradaki farkı çok rahat görebilirsiniz. Borca gelince. Borcumuz var mıydı? Biz 810 milyon lira borçla aldık belediyeyi, 691 milyon borçla da geri bıraktık. Bu ne demek biliyor musunuz? Rahmetli Cem başkan zaten hastaydı o gün başkan yardımcısı olan şimdiki belediye başkanı kardeşimiz yönetiyordu belediyeyi. Bu neyi gösteriyor? Biz onların 120 milyon lira da borcunu ödemişiz. Bırakın borç yapmayı bir de onların borçlarını ödemişiz” ifadelerini kullandı.

Doğrular ortaya çıkar

Belediyeyi 810 milyon borçla devraldıklarını 691 milyon borçla devrettiklerini ifade eden Üner, “120 milyon liralık borçlarını ödedik. Bize teşekkür etmeleri lazımdı ama yok. Bir de gidip pankart asıyorlar. Ya bir pankart astınız. Meclis'te grup toplantısında beraberdik arkadaşlarla bir önerge verelim dedik. Bizden 1, MHP'den 1 kişi CHP'den gerekirse 3 kişi bir komisyon kurulsun borçlara gelin beraber bakalım dedik. Ama naptılar, reddettiler. Niye? Onlar da astıkları pankartın yanlış bilgiler içerdiğini biliyorlar. Hadi yalan demek istemiyorum ama pankart yalan çıktı, borçlar da yalan çıktı. Bu saatten sonra hiç kimse Çatalca'da bu açıklamanın üzerine ne açıklama yaparsa yapsın boş. Ben buradayım. Mesut Üner burada yaşıyor. Anam babam burada. Ben bu Çatalca'ya çok şey yaptım. Çok hizmetlerde bulundum. Burada futbol oynadım, antrenörlük yaptım, dernekçilik yaptım. Buradan başka da gidecek bir yerim yok. Yine söylüyorum 5 yıl yalanla geçmez. Yalanlara sığınmayın. Doğrular er geç ortaya çıkar” dedi.

Mazeret üretmedik

Konuşmasının devamında Çatalca halkına seslenen Üner, “2009'dan 2019'a kadar bu arkadaşlar yönetti belediyeyi. Her gitttiğim yerde soruyordum bizden önce Çatalca'da yapılan 3 hizmeti sayar mısınız diyordum herkes yok diyordu. 2 tane sayın diyordum yine yok diyorlardı. 1 tane sayın diyordum yine yok diyorlardı. Köylerde yapılan bir şey var mı? Muhtarları dolaşın, yapılan tek bir hizmet var mı yine yok. 810 milyon niye borç bıraktılar? Size bir şey söyleyeyim mi? Lale Devri'ni yaşadılar. Çatalca'da en çok inşaat yapılan dönemdi. Biz ne yaptık? 5 yılın 2 yılı pandemiyle geçti. Her yer kapalıydı, insanlar sokağa çıkamıyordu, belediye vergi alamıyordu. Hiçbir şekilde mazeret üretmedik yine üretmeyeceğiz. Ama Çatalca Belediyesi'ne 691 milyon borç bıraktı isek bu bizim değil he onların borcu bunu net söylüyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.