Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: AK Parti Üsküdar’da sosyal yardım bütçesini seçim çalışmalarına harcadı

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: AK Parti Üsküdar’da sosyal yardım bütçesini seçim çalışmalarına harcadı
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, AK Parti’den belediyeyi borçla aldıklarını ve sosyal yardım bütçesinin seçim çalışmalarına harcandığını söyledi.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’nin Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş, AK Partili adayı geride bırakarak yüzde 49.92 oyla Üsküdar'ın ilk kadın belediye başkanı oldu.

Böylelikle AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kısıklı’daki evinin de bulunduğu ilçe, 1994’ten bu yana ilk kez CHP’ye geçti.

Medyascope yayınına katılan Dedetaş, devraldıkları AK Parti’nin belediyedeki parayı seçim için harcadıklarını iddia etti. AK Parti'nin Üsküdar'da sosyal yardım bütçesini seçim çalışmalarına harcadığını belirten Dedetaş, "Bu, bütçe dengesinde yıl sonuna kadar bizi zorlayacak konular ama böyle olacağını tahmin ediyorduk” dedi.

Dedetaş şunları söyledi:

“Borcu bir kenara koyuyorum. ‘Belediye hizmet ediyor, borç yapar tabii’ denebilir ama seçim yatırımları manasında da bir takım bütçelerin bitmiş olması bizi zorluyor. Sosyal yardım bütçesi seçime kadar tüketilmiş, bitirilmiş durumda. Bütçeye aktarmamız lazım ki sosyal yardımlara devam edebilelim. Emekli desteği, sosyal yardım bütçesinden gidiyor ama biz bunu başka yerlerden tasarruf ederek bulmak ve yaratmak zorundayız.”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.