Ümraniye'de Halk Oyunları Yarışması yapıldı

Ümraniye'de Halk Oyunları Yarışması yapıldı
Ümraniye'de Geleneksel Halk Oyunları Yarışması yapıldı.

İlçedeki ilk ve ortaokulların katılığı yarışma; Minikler Geleneksel, Minikler Stilize, Yıldızlar Geleneksel ve Yıldızlar Stilize olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmaya 14 okul takımından 310 sporcu yarışmaya katıldı.

Kazanan ve dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalya takdim edildi.

Ümraniye Belediyesi Nabi Avcı Spor Kompleksi'nde, Geleneksel Halk Oyunları Yarışması ve ödül töreni gerçekleşti. İlk ve ortaokulların katıldığı yarışma; Minikler Geleneksel, Minikler Stilize, Yıldızlar Geleneksel ve Yıldızlar Stilize olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmaya 14 okul takımından 310 sporcu katıldı. Katılan okullar tercihlerine göre; bar, halay, horon, karşılama, kaşıklı oyunlar ve zeybekler olmak üzere 6 farklı dalda oyunlarını sergiledi. Yarışma, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu hakemleri tarafından yönetildi.

Yarışmayı Ümraniye Kaymakam Abdülaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, İlçe Spor Müdürü Mustafa Çamdereli, Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Yanık, muhtarlar, veliler, öğrenciler ve çok sayıda kişi izledi.

Halk oyunlarının kültürümüz için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Yıldırım, "İlkokul ve ortaokuldaki hocalarımız, yetiştirdiği değerli yavrularımıza bu dansları öğretiyor. Biz de belediye ve spor müdürlüğü olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Yeter ki bu oyunlarımızı, bu kültürü devam ettirelim. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlar olarak bu kültürü okullarımızda mutlaka devam ettirmeliyiz. Ben öncelikle hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Velilerimize de ayrıca teşekkür ederim, çocukları ile inanılmaz ilgililer. 4 kategoriden 6 branşta gösteri var. Halayından horonuna kadar, zeybeğe kadar bir sürü çalışma yaptılar. 16 ayrı okuldan 310 tane öğrenci katıldı. Şimdi kazananlar açıklanacak ama hepiniz benim şampiyonumsunuz. Sizi seviyoruz. Ümraniye'de öğrenci olmak bir başka. Federasyonumuza da hakemlerimize de çocuklarımıza verdikleri katkılardan dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışma sonunda öğretmenlere plaket verildi. Kazanan ve dereceye giren takımlara kupa, sporculara ise madalya takdim edildi. Yarışma fotoğraf çekimi ile sonlandı.

KAZANANLAR

Kazanan okullar şu şekilde:

Minikler Geleneksel Düzenlemeli:

1'inci okul Emine Koçoğlu İlkokulu- Van yöresi

2'nci Genç Osman İlkokulu- Ağrı yöresi

3'üncü Ümraniye Şehit Abdullah Yasir Binici- Ağrı yöresi

Minikler Geleneksel Düzenlemeli:

1'inci Bilge Soyak İlkokulu- Kars mahalli

2'nci Haşim İşcan ilkokulu- Sinop yöresi

3'üncü Arif Nihat Asya İlkokulu- Kırklareli yöresi

Ortaokullar Geleneksel Düzenlemesiz:

1'inci Nihat Sami Banarlı Ortaokulu- Kars Kafkas

2'nci Zübeyde Hanım Ortaokulu- Van yöresi

3'üncü Avrupa Konutları Ortaokulu- Artvin yöresi

Ortaokullar Geleneksel Düzenlemeli:

1'inci Nihat Sami Banarlı Ortaokulu- Kars Kafkas

2'inci Zahide Zehra Garring Ortaokulu- Kars Kafkas

3'üncü Zahide Zehra Garring Ortaokulu- Kars mahalli

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.