Türkiye’de ilk kez Bekar Anneler Günü kutlandı!

Türkiye’de ilk kez Bekar Anneler Günü kutlandı!
​​​​​​​Bekar Anneler Derneği, alanında uzman derneklerin başkanlarının, fikir liderinin katılımı ile Türkiye’de ilk kez Bekar Anneler Günü’nü kutladı

Kurucuları arasında bekar anneler kadar, bu alanda savunuculuk yapan isimlerin de olduğu Bekar Anneler Derneği'nin Bekar Anneler Günü kutlamasına Yanındayız Derneği, YenidenBiz Derneği ve Açev de kartkı sağladı.

Açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’ın yaptığı etkinlikte, Bekar Anneler Derneği Başkanı Serap Yelkenci, “Dernek kurulur kurulmaz, 21 Mart 2024 İlk Bekar Anneler Konferansı’nı gerçekleştirerek bekar annelik kavramına ve annelerimizin ihtiyaç duyduğu konulara değindik. Hemen akabinde Avrupa Birliği Sivil Düşün’den aldığımız destekle, Türkiye’nin farklı illerinde yer alan bekar annelerimizin merak ettikleri konularda uzmanlar ağırlayarak 24 bölümlük podcast serisine başladık. MEB ile 'PDR ve Sınıf Öğrenmenler için Bekar Ebeveyn Çocukları Farkındalığı Seminerleri' görüşmeleri gerçekleştirdik. IBB ile mahalle evlerinin kullanımı ve bekar anneler için seminer/ eğitim alanı sağlanması konusunda çalışmalara başladık. Hem sosyal medyada hem de web sitemizde aktif olarak annelere ulaşmaya ve topluluğumuzu büyütmeye devam ediyoruz” dedi.

Desteğe ihtiyaç var

Derneğin yönetim kurulu üyeleri Hande Yinanç ise “Derneğin güçlenmesi ve bekar annelere verimli bir işleyiş sunması için firmaların, pazarlama, medya dünyasının da desteğine ihtiyaç var. Bekar annelerin toplumdaki varlığını ancak bu şekilde güçlendirebiliriz. İstihdam, eğitim, kurum içi sadakat çalışmaları ile bu büyüyen gruba erişmenin yolu yine özel sektör ve medya gücünden geçiyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.