Tek tek götürüyor!

Tek tek götürüyor!
AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın kurucu yönetim kurulu üyesi Vahdet Erdoğan’ın sahibi olduğu şirkete iki ihale birden verildi.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın kurucu yönetim kurulu üyesi Vahdet Erdoğan’ın sahibi olduğu şirkete iki ihale birden verildi. Çekmeköy Belediyesi’nin 16 milyonluk spor organizasyonu ve 40 milyonluk matbuat hizmet alım ihaleleri Erdoğan’ın şirketine gitti. Çekmeköy’de girdiği 14 ihaleden 13’ünü tek başına girip kasasına da 116 milyon lirayı koydu.

Çekmeköy Belediyesi, eski AK Parti Çekmeköy İlçe Yöneticisi Vahdet Erdoğan’ın şirketine 6 yılda 116 milyon TL’lik organizasyon ihalesi verdi. Çekmeköy Belediyesi’nin 2016 ile 2022 yılları arasında tam 13 organizasyon ihalesi, Greenart Reklam Şirketi’ne gitti. Düzenlenen 13 ihalenin 12’sine tek başına giren Greenart Reklam Şirketi’ne belediye kasasından ödenen para ise 116 milyon lirayı geçti. İşte Erdoğan’ın 2023 yılında sözleşmelerini yaparak Çekmeköy Belediyesi’nden aldığı ihalelerin detayları...

Şaka gibi bir teklif
Çekmeköy Belediyesi, 26 Aralık 2022 yılında yaptığı “2023 yılı organizasyon ve matbuat hizmet alım işi” başlıklı ihalesi yine rekabet şartları oluşmadan gerçekleşti. Dört firmanın EKAP üzerinden belge aldığı ihaleye sadece Greenart Reklam şirketi katıldı. 46 milyon lira yaklaşık maliyeti olan ihaleye Erdoğan’ın şirketi 39 milyon 999 bin 850 lira teklif verdi. 9 ocak 2023 tarihinde Çekmeköy Belediyesi’yle Greenart Reklam arasında yapılan bir yıllık sözleşmeye göre bütün matbaa işlerini yine Vahdet Erdoğan yapacak.

Organizasyon onun işi
Çekmeköy Belediyesi, 9 Ocak’ta Greenart Reklam ile 39 milyon 999 bin liralık sözleşme yaptıktan sonra bir organizasyon ihalesi yaptı. 26 Ocak’ta yapılan “Spor organizasyonları ve eğitimleri hizmet alım işi” ihalesi yapıldı. 26 milyon 183 bin lira yaklaşık maliyeti olan ihaleye yine Vahdet Erdoğan’ın şirketi tek başına girdi. Greenart Reklam ile Çekmeköy Belediyesi arasında 26 Şubat 2023 tarihinde 16 milyon 226 bin liralık bir sözleşme yapıldı. Şirket, belediyenin bir yıl içerisinde yapacağı bütün spor organizasyonlarını organize edecek.

Şartnameler aynı
Belediyenin yaptığı iki organizasyon ihalesinin teknik şartnamesi de 15 maddeden oluşuyor. Özellikle başka firmaların girmemesi için belediyenin teknik şartnameye ‘Özel’ maddeler eklediği görüldü. Belediye önce ihaleye girecek şirketin İSO 9001 kalite belgesine sahip olmasını şart koştu. Şayet bu belgeye sahip olan başka bir firma teklif vermesi durumunda belediye şartnamede b planını devreye soktu. İhaleyi kazanacak firmanın puanlama sistemiyle belli olacağı ilan edilmiş. Şartnameyi gören firmalar işte bu maddelerden ötürü ihaleye girememişler.

Binali Yıldırım'a yakın birisi
Vahdet Erdoğan, sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflara göre, eski Başbakanlardan Binali Yıldırım ve ailesine yakınlığı ile dikkat çekiyor. Yaklaşık 7 yıl Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı yapan, Binali Yıldırım’ın kardeşi İlhami Yıldırım ile pek çok fotoğrafını paylaşan Erdoğan, Binali Yıldırım’ın kızı Bahar Büşra Köylübay ile de Kızılay’da aynı dönemde görev yaptı.

Vahdet Erdoğan kimdir?
1979 Boyabat/Sinop doğumlu olan Vahdet Erdoğan, Üsküdar İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. AK Parti Çekmeköy Belde Başkanlığında Gençlik Kolları Kuruculuğu ile siyasete atılan Erdoğan,2002-2009 yılları arasında AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2009-2011 yılları arasında AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Tanıtım ve Medya Birim Başkanlığı yapan Erdoğan, 2011-2012 yılları arasında AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Sosyal İşler Birim Başkanlığı görevlerini yürüttü. Erdoğan, 2012-2013 yılları arasında AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı yaptı, 2013-2014 yılları arasında da AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı görevini yürüttü. Kızılay’da çeşitli görevler yürüten Erdoğan, Kızılay İstanbul Şubesi’nde denetim kurulu üyesi olarak da görev yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.