Sokak hayvanları yasasına bir tepki de Başkan Çalık’tan: “Biz yaşatmayı seçiyoruz”

Sokak hayvanları yasasına bir tepki de Başkan Çalık’tan: “Biz yaşatmayı seçiyoruz”
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TBMM’de kabul edilen yasaya tepki gösterdi.

CHP’li belediye başkanlarının TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan Hayvanları Koruma Kanunu’na ilişkin tepkileri sürüyor. Son olarak İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yaptığı paylaşımla Meclis’ten geçen sokak hayvanları yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık kişisel sosyal medya hesaplarından “Biz yaşatmayı seçiyoruz” başlığı ile yaptığı paylaşımda Meclis’ten geçen sokak hayvanları yasasına ilişkin belediyelerden hiçbir görüş alınmamasını eleştirdi. “Öldürmeyi değil yaşatmayı” seçeceklerini belirten Başkan Çalık, konuya dair aldıkları kararın arkasında duracaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Çalık, Konuyla ilgili belediyeler ve ilgili teknik birimlerden hiçbir görüş alınmadan, hiçbir altyapı hazırlığı yapılmadan yasalaşan bu teklifin hem belediyeleri, hem vatandaşları hem de sokaktaki can dostları bilinmezliğe sürüklediğini ve zor durumda bıraktığını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Biz, sürecin en başında söylediğimiz gibi öldürmekten yana değil, yaşatmaktan yana tavır alacağız. Bu konudaki kararlılığımızı bir kez daha açıklıkla ifade etmek istiyorum. Can dostlarımızın sağlıklı ortamlarda yaşadığı, bakımlarının aksatmadan yapıldığı, her türlü tehlikeden korunduğu, komşularımızın gönül rahatlığıyla sürece katıldığı, paylaşımda bulunduğu, bakım ve ilgilerini gönüllü üstlendiği bir ortamı sağlamak bizlerin görevi.

Bu kapsamda hayvan barınağımızı genişletme ve iyileştirme çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Ayrıca hayata geçirdiğimiz “YUVAM OLUR MUSUN” web sitemizle de can dostlarımızı güvenli yuvalarına ulaştırmaya devam ediyoruz. Tüm bu kapsamda, kanunda yer alan ötenazi uygulamasına şiddetle karşı çıkıyor, her canlının yaşam hakkına sahip çıkacağımızın altını çizmek istiyorum. Beylikdüzü Belediyesi olarak konunun uzlaşı içerisinde çözülmesi adına, tüm hayvansever komşularımızın görüşü, önerisi bizim için çok kıymetli. Can dostlarımızı korumaya nasıl özen gösteriyorsak bölgesel bazda gelen saldırı şikayetlerini de birlikte çözüme kavuşturmamız gerektiğine inanıyorum. Çözümsüz değiliz, birlikte güçlüyüz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.