Şişli Belediyesi'nden 'resmi belgede sahtecilik' iddiasına açıklama: O personelin iş akdi feshedildi

Şişli Belediyesi'nden 'resmi belgede sahtecilik' iddiasına açıklama: O personelin iş akdi feshedildi
Şişli Belediyesi, "Şişli Belediyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Skandalı" başlıklı paylaşımlar ve haberler üzerine sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı.

Şişli Belediyesi'nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli savcı ve hakimlerin taşınması için, araç tahsisinde bulunduğu ve bu araçta görevli belediye personellerinin adliyede görevli savcının mührünü kullanarak, araca sahte görev emri düzenlediği iddia edilmişti.

Bu sahte görev emriyle Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından araç görevlendirildiği ve araçla memleketleri Adıyaman’a doğru yola çıktığı ancak personellerin hız sınırlarının hiçbirine uymadığı, durumun ise araca 300 bin lira ceza gelmesiyle patlak verdiği öne sürülmüştü.

Soruşturma başlatıldı

İddiaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Belediyesinde görevli 2 kişi hakkında "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak dolandırıcılık" suçlarından soruşturma başlattı.

Şişli Belediyesi'nden açıklama

İddialar üzerine bir açıklamada Şişli Belediyesi'nden geldi. Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan personeller hakkında tahkikat başlatıldığı ve bahse konu olayda sorumluluğu bulunan personelin iş akdinin feshedildiği belirtildi.

Açıklamada "Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışan personeller ile ilgili söz konusu olay, 29 Ağustos 2024 tarihinde belediyemizce tespit edilmiş olup; idari tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Belediyemizce iş kanununa göre titizlikle ve hassasiyetle yürütülen tahkikatın ardından bahse konu olayda sorumluluğu bulunan personelin iş akdi feshedilmiştir. Ayrıca şahıs hakkında adli makamlara suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.