Silivri'de olaylı eğitim yılı açılışı! Başkan Balcıoğlu'ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne sert tepki!

Silivri'de olaylı eğitim yılı açılışı! Başkan Balcıoğlu'ndan İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne sert tepki!
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilçeye yeni atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat'ın 2024-2025 eğitim öğretim dönemi açılış töreninde davranışlara tepki gösterdi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’ın tutumuna sert tepki gösterdi. Yayınladığı basın açıklamasında, Müdür Damat’ın partizan ve ayrıştırıcı tutumlarının Silivri’deki barış ve huzur ortamını tehdit ettiğini belirten Başkan Balcıoğlu, halkın iradesini yok sayan bu tutuma karşı sessiz kalmayacağını ifade etti.

Başkan Balcıoğlu sert çıktı!

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’ın göreve geldiği günden bu yana sergilediği partizan ve saygısız davranışlar nedeniyle kamuoyuna bir açıklama yaparak tepkisini ortaya koydu. Müdür Damat’ın davranışlarının Silivri’nin yıllardır koruduğu birlik ve beraberlik ortamını dinamitlediğini belirten Balcıoğlu, “Silivri halkının iradesini hiçe saymaya kimsenin hakkı yok” dedi.

"Bana Yapılan Saygısızlık, Silivri Halkına Yapılmıştır"

Başkan Balcıoğlu, açıklamasında Milli Eğitim Müdürü Damat’ın, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılışı için düzenlenen çelenk törenine kasıtlı olarak geç geldiğini ve bu nedenle öğrencilerin güneş altında bekletildiğini belirtti. Balcıoğlu, bu duruma müdahale etmek istediğinde ise Müdür Damat’ın kayıtsız bir tavır sergilediğini ifade etti. Bu tavrı kabul edilemez olarak nitelendiren Başkan, "Kendisine bu durumu ilettiğimde, bir kamu görevlisinden beklenmeyecek bir ilgisizlik ve umursamazlık gösterdi. Bu, sadece bana değil, öğrencilerimize ve Silivri halkına yapılmış bir saygısızlıktır” dedi.

"Silivri halkının iradesi açık saldırı"

Başkan Balcıoğlu, aynı zamanda Selimpaşa İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 2024-2025 eğitim yılı açılışında da benzer bir tavırla karşılaştığını belirtti. Programda, Çatalca Kaymakamı Silivri Kaymakam Vekili Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte yer almasına rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, kendisinin adını resmi bültenlerde bile geçirmediğini ifade eden Balcıoğlu, “Bu, sadece şahsıma değil, Silivri halkının iradesine yapılan açık bir saldırıdır” şeklinde konuştu.

Açıklamasında İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne doğrudan seslenen Başkan Balcıoğlu, “İbrahim Hakkı Damat, siz atanmış bir memursunuz, ben ise halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanıyım. Silivri halkının iradesini yok saymak gibi bir lüksünüz olamaz, buna asla müsaade etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

"Silivri’nin Evlatlarının Yanında Olmaya Devam Edeceğim"

Başkan Balcıoğlu, öğrencilerin sevgi ve ilgisinin kendisini rahatsız ettiğini düşündüğü kişilere karşı da sert bir dille yanıt verdi. “O okullarda okuyan tüm çocuklar benim evlatlarım. Onların bana gösterdiği sevgi, sarılmaları sizi rahatsız mı etti? Eğer öyleyse rahatsız olmaya devam edeceksiniz, çünkü ben her zaman onların yanında olacağım” dedi.

Son olarak, öğrenciler için belediye olarak sağlanan eğitim desteklerine de değinen Başkan Balcıoğlu, kırtasiye yardımı, kaynak kitap desteği ve kurslarla, Silivri’nin çocuklarının her zaman yanında olacağını belirtti. “Onların başarılı, mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmeleri benim en büyük önceliğimdir” diyerek Silivri’nin geleceği için kararlılığını vurguladı.

"Silivri’nin Huzurunu Bozdurmam"

Başkan Balcıoğlu, açıklamasının sonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat’ın bu partizan tutumuna karşı sessiz kalmayacağını ve her daim halkının yanında duracağını vurgulayarak açıklamasını “Kimse Silivri’nin barışını ve huzurunu bozamaz, bozdurmam!” sözleriyle sonlandırdı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.