Silivri'de hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadelede yeni adım

Silivri'de hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadelede yeni adım
Silivri Belediyesi ve Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kapsamında imzalanan protokolle hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadelede yeni adım atıldı.

Silivri Belediyesi ve Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kapsamında ücretsiz aşı temini ve uygulanması için protokol imzaladı.

Proje kapsamında, büyükbaş hayvanlara şap ve brusella, küçükbaş hayvanlara şap, brusella ve koyun-keçi çiçeği aşısı ile kedi ve köpeklere uygulanacak kuduz aşısının ücretsiz olarak uygulanacağı ifade edildi.

Öte yandan projeye dair konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri'deki 15 bin büyükbaş ve 49 bin küçükbaş hayvan aşılanacağını ve proje ile çiftçilere verilecek toplam desteğin 1 milyon lira olduğunu duyurdu.

Balcıoğlu "Bu destek sayesinde, hayvanlarımızın sağlığını koruyarak, çiftçilerimizin ekonomik kayıplarını minimize edecek ve üretim kapasitelerini artıracağız. Silivri'yi İstanbul'un tarım ve hayvancılık üssü yapma yolunda kararlıyız ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

s2.jpg

Balcıoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Değerli misafirler, kıymetli çiftçilerimiz, sevgili muhtarlarım, değerli besiciler ve kıymetli basın mensupları,

Sizleri en içten duygularımla selamlıyor, bu anlamlı ve önemli günümüzde bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyorum.

s3.jpg

Silivri Belediyesi olarak, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kapsamında önemli bir protokolü hayata geçirmek için bir aradayız. Silivri'de tarım ve hayvancılığı daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

s4.jpg

Silivri Belediye Başkanı olarak, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerimize destek olmayı her zaman öncelikli görevlerim arasında görüyorum. Silivri'nin bereketli topraklarında emek veren çiftçilerimizin, üreticilerimizin ve besicilerimizin her zaman yanındayım. Bugün burada, bu desteklerin somut bir örneği olarak, ücretsiz aşı temini ve uygulanması için protokol imzalıyoruz.
Proje kapsamında, büyükbaş hayvanlarımıza şap ve brusella, küçükbaş hayvanlarımıza şap, brusella ve koyun-keçi çiçeği aşısı ile kedi ve köpeklere uygulanacak kuduz aşısını ücretsiz olarak uygulayacağız.

s5.jpg

Bu proje ile Silivri'mizdeki 15 bin büyükbaş ve 49 bin küçükbaş hayvan aşılanacaktır. Büyükbaş hayvanlarımız, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda iki kez, küçükbaş hayvanlarımız ise yılda bir kez aşılanacaktır. Bu önemli proje ile çiftçilerimize sağlayacağımız toplam destek, 1 milyon Türk Lirası değerindedir.

Bu destek sayesinde, hayvanlarımızın sağlığını koruyarak, çiftçilerimizin ekonomik kayıplarını minimize edecek ve üretim kapasitelerini artıracağız. Üreticimize, besicimize bir nebzede olsun nefes aldıracağız. Yola çıkarken bugünü düşünen değil geleceği tasarlayan belediyecilik anlayışını kurumsallaştırmak istiyorum, Geleceğin Silivri’si için çalışmamız gerek demiştim. Silivri Belediyesi olarak, sadece bugünün değil, yarının da yani geleceğin de güçlü ve sürdürülebilir tarım ve hayvancılık faaliyetleri için çalışıyoruz. Silivri'yi İstanbul'un tarım ve hayvancılık üssü yapma yolunda kararlıyız ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

s6.jpg

Bu toprakların değerini bilen ve koruyan bir belediye başkanı olarak, çiftçilerimizin her zaman yanında olacağım. Silivri'nin bereketli topraklarını koruyacak, ranta, talana ve betona kurban etmeyeceğim. Bu Allah vergisi bereketli topraklar, bizlere atalarımızdan miras kalmış kutsal emanetlerdir ve biz de bu emaneti gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak için çalışacağız.
Ekrem Başkanımız ile 5 yıl İBB Meclis üyesi olarak görev yaptım. Tarımda hayvancılıkta birçok projeye imza attık. Her projemizin içinde Silivri vardı. Ekrem Başkanımız kendini İstanbul’un Muhafızı olarak tanımlıyor. Bende Silivri'nin muhafızı olarak, tarım alanlarımızı koruma ve geliştirme sorumluluğunu kendime sizlere borç biliyorum. Hayata çok erken yaşlarda atılmış bir kardeşiniz olarak emek ve alın terinin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Hiç merak etmeyin bin bir emek ve alın teri ile yetiştirdiğiniz ürünlerin değerini de çok iyi biliyor ve bu ürünlerin hak ettiği değeri bulması için gereken tüm desteği sağlayacağım.

Bu vesileyle, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayvanlarımızın sağlıklı ve verimli bir şekilde yetişmesini diliyorum. Hepinize katılımınız için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

s7.jpg

s8.jpg

s9.jpg

s10.jpg

s11.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.