Silivri Kadınlar Plajı kapatıldı! Kadınlar tepki gösterdi!

Silivri Kadınlar Plajı kapatıldı! Kadınlar tepki gösterdi!
Silivri Belediyesi’nin geçmiş dönemin örnek uygulamalarından olan Selimpaşa Kadınlar Plajı'nın yönetime gelir gelmez Bora Balcıoğlu başkanlığındaki yönetim tarafından kapatılması tepkileri de beraberinde getirdi.

Kadın plajının haremlik selamlık amaçlı değil, daha çok yaş almış ve çocuklu kadınların daha güvenli bir ortamda denize girmesi amacıyla yapılan Selimpaşa Kadın Plajı’ndan faydalanan bölge kadınları duruma tepki göstererek, “Silivri’nin tek sorunu kadınlar plajı mı” dedi.

Özellikle çevre köylerden gelen ve mahalleli kadınların cüzi fiyatlarla çay kahve içtiği, duşunu aldığı, güvenlik ve can kurtaran bulundurması sebebiyle de güvenli bir şekilde denize girebildiği plajın kapatılmasının sosyal belediyeciliğe aykırı olduğunu belirten kadınlar, 23 bini aşkın nüfuslu Selimpaşa mahallesinde plajın kapatma kararının kime sorup neye istinaden alındığını sordu.

Plajın kapatılmaması için imza toplamaya başlayan ilçe sakini kadınlar, gerek CİMER’e, gerekse yetkililere yaptıkları itirazın duymazdan gelindiğini belirterek, Silivri Belediyesi’nin vatandaşlardam gelen şikayetlere istinaden, plajı kaldırdığı gerekçesine de, “Selimpaşa nüfusu 23 bin” yanıtını verdi.
Yaklaşık 2 yıl önce dönemin belediye başkanı Volkan Yılmaz tarafından projelendirilen plajın kıyı kanuna aykırı bir şekide kapalı olmadığını, kadınların rahatı için oluşturulmuş güvenli bir alan olduğunu belirten kadınlar, plajlarının yeniden yapılmasını istedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.