Şemsiyeleri hazırlayın AKOM'dan İstanbullulara uyarı geldi! Yağışlar hafta sonu da devam edecek

Şemsiyeleri hazırlayın AKOM'dan İstanbullulara uyarı geldi! Yağışlar hafta sonu da devam edecek
İstanbul'a sağanak yağışın gelmesi ile 5 derece düşen hava sıcaklığının ardından AKOM'dan önemli uyarılar geldi. Buna göre yağışlar hafta sonu da devam edecek.

Günlerdir bunaltıcı sıcaktan kavrulan İstanbullular, geçtiğimiz gün başlayan sağanak yağış ile birlikte rahat bir nefes aldı. Uzmanlara göre yağışların kuvvetli ve ani bastırması nedeniyle beklenen yağış gerçekleşmemiş olsa da megakent için yeni uyarılar gelmeye devam ediyor. Buna göre İstanbul'da bu sabah saatlerinde de etkili olan sağanak yağış hafta sonu da devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), megakentte dün akşam saatlerinden bu yana aralıklı ve kuvvetli görülen sağanak yağışın ardından 27 Temmuz 2024 Cumartesi günü içinde uyarılarda bulundu.

Haftasonu dışarı çıkacaklar şemsiyenizi unutmayın!

Buna göre İstanbul'da yağışlar Cumartesi günü akşam saatlerine kadar yerel olarak etkisini gösterecek. Gök gürültülü ve kuvvetli beklenen sağanak yağışlar 3 ila 10 kg arası düşmesi tahmin ediliyor.

Hafta sonu sıcaklık en yüksek 29 derece seviyelerinde ölçülürken Cumartesi günü serin hava devam edecek. 28 Temmuz 2024 Pazar günü ise hava az bulutlu ve güneşli olacak. Sıcaklığın 33 dereceleri görmesi bekleniyor.

26-07-2024-768x1085.webp

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.