Sağlık Bakanlığı, Aydın Başoğlu'nu görevden aldı: Bakanlığa tepki yağdı

Sağlık Bakanlığı, Aydın Başoğlu'nu görevden aldı: Bakanlığa tepki yağdı
 Damga Genel Yayın Yönetmeni
Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi Müdürü Aydın Başoğlu, Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alındı. Başoğlu'nun görevden alınmasının ardından sosyal medyada bakanlığa tepki yağdı.

Uzun zamandan beri Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi'nin müdürü olarak görev yapan Aydın Başoğlu, Sağlık Bakanlığına Kemal Memişoğlu'nun atanmasının ardından görevinden uzaklaştırıldı. Memişoğlu'nun İstanbul İl Sağlık Müdür iken Başoğlu ile ters düştüğü, Bakan olduktan sonra da Başoğlu'nu görevden aldığı iddia edildi.

Çok büyük bir hata

Aydın Başoğlu'nun görevden alınmasının ardından Büyükçekmece'de farklı kesimlerden çok sayıda kişi sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Büyük bir hatadır inşaallah geri dönülür. Değerli dost Büyükçekmece Mimarsinan Devlet Hastanesi Müdürü Aydın Başoğlu'nun Büyükçekmece'de sağlık noktasında kim olursa olsun hangi grup, hangi siyasi görüş olursa olsun garibe, mazluma, dertliye yardımcı olması haksız yere görevden alınmasına sebep oluyorsa eğer ilk önce iktidar temsilcisi AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı ve yönetimi kendini sorgulamalıdır. Aydın Başoğlu'nun göreve iadesi için gerekli resmi iletişim aksiyonları alınmalı ve büyük bir haksızlığın önüne geçilmelidir” ifadelerini kullandı.

Gereken yapılsın!

Başka bir vatandaş ise “Sağlık Bakanlığı'nın dikkatine” başlığı ile yayımladığı yazıda, “Büyükçekmece ilçesinde tüm garip gurebaya yardımcı olan, devlet hastanesini vatandaş için adeta özel hastaneye çeviren, randevu alamayana yardımcı olan, ne zaman yanına gitsen boş çevirmeyen Aydın Başoğlu'nun tekrar görev başına getirilmesini Büyükçekmece halkı olarak talep ediyoruz” dedi. Başka bir Büyükçekmeceli de “Büyükçekmece Mimarsinan Hastanesinin Müdürü sevgili dostum Aydın Başoğlu'nun görevden alındığını büyük bir üzüntü içersinde öğrendim. Sebebinin ne olduğunu bilmiyorum ama böyle şahsiyetli karakterli bütün ilçe halkının derdiyle dertlenenin, elinden gelen tüm şartları zorlayarak yardım eden bir insanın, çok büyük hata yapacağını düşünmüyorum. Umarım bu hatadan en yakın zamanda dönülür. Gerekenin yapılmasını tüm siyasi büyüklerimden rica ediyorum saygılarımla” çağrısında bulundu.

Zulmü alkışlayamam!

AK Partili olduğunu ifade eden başka bir ilçe sakini de “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Alevisi ile Sünnisiyle herkese eşit şekilde dostluk eli uzatmış Mimarsinan Devlet Hastanesi Müdürü Aydın Başoğlu’na yapılan haksızlığı kabul etmiyoruz. Sesimizi duyun ve bu yanlıştan geri dönün. Bakan bey düştüğün yanlıştan geri dön. Bu yanlışlardan dolayı AK Parti olarak kan kaybediyoruz” dedi.
AK Parti'den geçmişte Meclis üyesi olan bir kişi de “Aydın Başoğlu devletin milleti ezme aracı değil bilakis millete hizmet etme aracı olduğunu bilip, nerede bir gariban nerede bir mazlum varsa yardımına koşan değerli bir bürokrat abimizdir. Ona yapılan yanlıştır. Zulümdür. Ve Reisimiz, Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi “Zulmü alkışlayamam.” Zulmü yapan kendi partimin bakanı da olsa fark etmez” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.