Polonez işçilerine şimdi de müftü müdahale etti: 'Böyle hak aranmaz'

Polonez işçilerine şimdi de müftü müdahale etti: 'Böyle hak aranmaz'
Sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan Polonez işçileri, eylemlerini sürdürmeye devam ederken bu kez de Çatalca müftüsünün işçilere müdahale ettiği görüldü.

İstanbul Çatalca’daki Polonez gıda fabrikasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan işçilerin direnişi 63 gündür sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde Polonez fabrikasında eylemde olan işçiler polislerin sert müdahalesiyle karşı karşıya kalmış ve yoğun biber gazı kullanımından dolayı bayılan bazı işçiler hastaneye kaldırılmıştı.

Öte yandan “Gözaltı yapıp adli işlem yaparsam, çocuğunuz zekiyse bile işe giremez” diyerek tehdit eden ve hakkında suç duyurusunda bulunulan Çatalca Emniyet Müdürü, polislere işçilere 'saldırın' emrini vermiş ve polislerin sert müdahalesi sonucunda bir işçinin 2 kaburgası, 1 işçinin de kolu ve bacağı kırılmıştı.

İşçiler şimdi de müftünün müdahalesiyle karşı karşıya kaldı

Polislerin müdahalesi karşısında eylemlerini sürdürmekte kararlı olan işçiler bugün de direnişini sürdürdü. Direnişlerine Çatalca Kaymakamlığı önünde devam etme kararı alan işçiler bu kez de Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu'nun saldırısıyla karşı karşıya kaldı.

Çatalca Kaymakamlığı önünde eylem yapan işçilere 'sesi kapatın' uyarısı yapan müftü "Böyle hak aranmaz" diyerek işçilere tepki gösterdiği anda o anları kayıt almak isteyen işçinin üzerine yürüdü.

Sonrasında işçinin elindeki telefonu alamaya çalışan müftü, bir süre daha işçilerle tartışmayı sürdürdü.

"Sesi kapatın diye işçileri provoke ediyor"

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Tek Gıda İş örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, "Devlet kolluk kuvvetleri yetmedi şimdi Çatalca müftüsünü göndermiş sesi kapatın diye" diyerek müftünün müdahalesine sert tepki gösterdi.

Müftünün işçileri provoke ettiğini dile getiren Karlıkaya, şunları yazdı:

Lütfen bunu yayın arkadaşlar. Bu vatandaş Çatalca müftüsü. Devlet kolluk kuvvetleri yetmedi şimdi Çatalca müftüsünü göndermiş sesi kapatın diye işçileri provoke ediyor Yarın Cuma hutbesinde halkı bize karşı provoke etmez inşallah. Haberiniz varmı @catalcakaymakam size bağlı şahıs

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.