Otizimli anaokulu öğrencisi kutlamaya alınmadı, o görüntüler yürek burktu

Otizimli anaokulu öğrencisi kutlamaya alınmadı, o görüntüler yürek burktu
İstanbul'da anaokulu öğrencisi otizimli çocuk, okul tarafından düzenlenen mezuniyet gösterisine alınmadı. Seyircilerin arasında ailesi ile birlikte kutlama yapan öğrencinin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul'da okulu tarafından düzenlenen mezuniyet gösterisine alınmayan otizmli Asil, sahne karşısında ailesi ile kutlama yaptı. Minik Asil'in yürek burkan görüntüleri sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

"BIKTIM ARTIK BAŞKALAŞTIRILMAKTAN!"

Görüntülerin ardından Asil'in annesi Ezgi D., yapılan ayrımcılığa isyan etti. Ezgi D. yaptığı paylaşımda, "Değerli arkadaşlarım, sizlerden canım oğlum için destek bekliyorum. Oğlum Asil, Ahmet Kurt Anaokulu kaynaştırma öğrencisidir. Bugüne kadar önce devlet tarafından kaydının düştüğü okulda sorun yaşandı. Okul değiştirdik. Mevcut okulda kaynaştırma olarak gideceği saatleri kendileri belirlediler. Zaman içinde kahvaltı saatine (1 saat) çekildi, yemediği biline biline. Ne istedilerse yaptık. Oğlumu bir birey olarak görmeyi bırakın, hiçbir materyal vb. istenmedi bile ki alalım. Sonra yine sınıfı öğleye kaydırıldı. Her gün oğlumun kaynaşmasının ona faydasını izlerken bugünkü mezuniyet ile yıkıma uğradım. Ki oğlumun yaş olarak son şansı ve artık ilkokula (rehabilitasyon tarafından karar verilen okula) devam etmek zorunda. Tüm sene savaş verdik oğlum kaynaşabilsin diye. Bugün mutlu mutlu mezuniyetine gittik. Ancak anladım ki tüm sene oğlumun ismi bile öğrenilememiş. Fark ettiğim anda Asil için gururlanıp ağlarken, yaşadığım hayal kırıklığıyla, mutluluk gözyaşlarım bir anda donakalmamla sonuçlandı. Bıktım artık başkalaştırılmaktan… Artık dayanamıyorum, yok sayılmasına özel çocukların." ifadelerini yer verdi.

İlgili Haberler

Kaynak:Berrin Ozan Yeşiltepe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.